Política

Unes obres trenquen el pacte de govern a Altafulla

L'alcalde, d'Alternativa Altafulla, expulsa els regidors de l'Eina després que rebutgin la remodelació de la Via Augusta

Governaven junts des del 2011

Nou mesos ha resistit la revalidació del pacte de govern entre Alternativa Altafulla (AA) i l'Eina, coalició electoral liderada per ERC. L'alcalde, Fèlix Alonso (AA), va signar ahir el decret pel qual revoca les competències dels tres regidors de l'Eina (que assumien les àrees d'Hisenda, Cultura, Acció Social i Festes, entre d'altres) per una “pèrdua de la confiança”. El detonant ha estat l'oposició dels republicans al projecte de remodelació de la Via Augusta, el carrer principal del barri marítim, que Alonso considera un projecte “irrenunciable” per a la seva formació. L'Eina demana la realització d'una consulta popular sobre la inversió (d'1,2 milions) que els seus socis han rebutjat.

“No hi ha hagut química des del principi del mandat”, va denunciar Alonso. Una afirmació, però, que el fins ahir primer tinent d'alcalde i portaveu de l'Eina, Jordi Molinera, desmentia. “Hi ha hagut les tensions normals d'un pacte de govern. La nostra lleialtat es demostra amb el fet que l'hem fet alcalde dos cops”, va assenyalar Molinera. El partit, ara a l'oposició, té en marxa contactes amb la resta de forces per forçar el govern a fer la consulta.

LA FRASE

El calendari electoral no ha afavorit el pacte; hi ha hagut petites coses des del principi
Fèlix Alonso
Alcalde d'Altafulla (AA)

Dos rivals reconvertits en aliats

La decisió presa ahir per Alonso deixa el seu partit, associat a l'Entesa de Progrés Municipal (EPM), en minoria, a un regidor de la majoria absoluta. “Ho vull resoldre ràpidament. Parlaré amb CiU per intentar arribar a un acord o plantejaré a Ciutadans suports puntuals”, va avançar ahir. L'entesa amb l'Eina es remuntava a l'any 2011, quan el pacte d'esquerres (al qual el mandat passat també es va afegir CiU) va servir per posar punt final a la inestabilitat política que vivia el municipi, que en el mandat 2007-2011 va tenir tres alcaldes. Les urnes van premiar l'aliança amb un augment de vots de les dues forces, que van ser la primera i la segona més votades el maig passat. Una dinàmica, sumada al context electoral d'aquests nou mesos, que ha fet créixer les tensions. Molinera ahir no descartava impulsar una moció de censura contra Alonso, tot i que ho supeditava a l'opinió de l'assemblea de l'Eina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia