Política

Junts pel Sí vota dividit sobre la reforma laboral del 2012 per segona vegada en aquesta legislatura

Els diputats de CDC i alguns independents s'abstenen en un punt de la moció del PSC mentre que ERC i altres independents hi donen suport

El text aprovat afirma que la reforma laboral ha estat “motor de deteriorament i precarietat de salaris”

El grup de Junts pel Sí al Parlament ha tornar a votar dividit en una moció referent a la reforma laboral del 2012, com ja va succeir en un ple del març passat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els diputats de CDC i independents com Oriol Amat i Germà Bel s'han abstingut en un punt de la moció del PSC on el Parlament constata que la reforma laboral ha estat “motor del deteriorament i la precarietat dels salaris i les condicions laborals”. En canvi, el vicepresident de l'executiu, Oriol Junqueras, els diputats republicans i independents com Eduardo Reyes i Lluís Llach hi han votat a favor. D'aquesta manera, el punt s'ha aprovat per només un vot de diferència, ja que PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP també hi han votat a favor. El PP hi ha votat en contra i Ciutadans (C's) s'ha abstingut.

El punt aprovat que fa referència a la reforma laboral també constata que “ha devaluat les condicions de seguretat, salut en el treball i l'increment de les desigualtats socials i la pobresa”.

En declaracions als passadissos del Parlament, la diputada i portaveu de CDC, Marta Pascal, ha culpat directament el PSC de buscar i provocar la votació dividida dins el grup parlamentari en no voler transaccionar el text de la seva moció. Segons Pascal, Junts pel Sí ha “intentat transaccionar fins al darrer moment amb el PSC un text que posés èmfasi en què ha estat la crisi i el què ha provocat realment aquest procés de deteriorament del mercat laboral i no només la reforma laboral de 2012”. Però això “no ha estat possible” perquè els socialistes no ho han acceptat, ha dit. “Hi ha hagut certa salivera per part del PSC per intentar que es produís una votació diferent dins de Junts pel Sí”, ha afirmat.

De totes maneres, ha assegurat que el seu grup “no viu com un problema” aquests episodis, sinó com “una constatació que hi ha algunes diferències ideològiques, però cap respecte el full de ruta sobiranista”.

El Parlament també ha aprovat altres aspectes de la moció dels socialistes com presentar abans d'acabar l'any un informe per valorar les causes de l'increment de l'accidentalitat produït a Catalunya des del 2012; presentar abans d'acabar aquest període de sessions la planificació específica i els criteris d'avaluació de les actuacions de la Inspecció de treball pels sectors de major creixement d'accidents de treball, així com presentar un pla de compliment de les quotes de reserva a favor de les persones amb discapacitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona

Els Comuns reivindiquen les escoles rurals i els consultoris mèdics

Regencós

El PP aposta per la simplificació administrativa

girona
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona