Política

Podem confirma que votarà Patxi López en segona volta a la presidència del Congrés i trasllada la pressió a ERC i CDC

La suma dels vots dels diputats del PSOE i de Podem encara no supera els que aconseguiria Ana Pastor

A poques hores de les votacions que han de designar el nou president del Congrés dels Diputats, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat a Telecinco que finalment que els seus 71 diputats votaran a favor del candidat socialista, Patxi López, en segona volta, (a la primera ho faran pel seu candidat, Xavier Domènech) en un intent d'evitar que la cambra estigui controlada pel PP i C's, que han tancat un acord per repartir-se la Mesa i situar com a presidenta l'exministra de Foment Ana Pastor.

La suma dels diputats del PSOE i de Podem, però, es queda en els 156 vots, i encara no supera els 169 que sumen PP i C's. D'aquesta manera, tota la pressió passa ara a ERC i CDC, que amb 9 i 8 diputats, respectivament, podrien tenir la clau per trencar el control del Congrés per part de PP i C's.

Els republicans ja van anunciar aquest dilluns la seva abstenció, mentre que CDC va apuntar que es votaria a ella mateixa en primera volta i no va explicar què faria en segona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.