Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Dos morts i un ferit greu en un bombardeig rus a la regió de Khàrkiv

Les víctimes mortals són dos germans i el ferit és el pare de tots dos

Les autoritats denuncien atacs “massius” contra la població civil a diverses localitats de la zona

Almenys dues persones han mort i una tercera ha resultat greument ferida per un bombardeig rus aquest divendres a la regió de Khàrkiv, al nord-est d’Ucraïna.

Els fets han passat cap a dos quarts de cinc de la matinada a la ciutat de Barvinkove, al districte d’Izium. L’impacte de projectils contra un edifici residencial ha provocat la mort de dos germans, de 49 i 42 anys. El pare de tots dos, un home de 70 anys, ha resultat ferit i hospitalitzat, segons ha explicat el governador regional, Oleg Sinegubov, en un missatge al seu canal de Telegram.

Sinegubov ha denunciat que les forces russes han bombardejat “massivament” la població civil a diverses localitats de la regió durant la passada nit, amb atacs que han afectat sobretot edificis d’habitatges particulars a Vovtxansk, Kupiansk,Dvoritxne i altres nuclis dels districtes de Txuguiv, Kupiansk i Khàrkiv.

A Vovtxansk una dona de 51 ha resultat ferida i ha rebut assistència mèdica al lloc.

Khàrkiv és una regió propera al Donbass ucraïnès, on actualment es lliuren els principals combats entre l’exèrcit d’Ucraïna i les tropes russes, que busquen assegurar-se a l’est del país envaït vies segures de subministrament d’armament i altres contingents.

Un policia prorrús mor en un atemptat a Energodar

Un policia ha mort aquest divendres en explotar el seu cotxe a la ciutat ucraïnesa d’Energodar, ocupada per Rússia. Les autoritats imposades per Moscou a la part ocupada de la regió de Zaporíjia han qualificat l’incident com a atemptat terrorista.

“Com a resultat d’un atac terrorista a Energodar, un funcionari del ministeri d’Interior ha estat assassinat”, ha escriure aquest divendres el president del moviment “Junts amb Rússia” a Zaporíjia, Vladímir Rogov, al seu canal de Telegram.

Rogov ha explicat a la cadena de ràdio Komsomolskaya Pravda que l’explosió ha estat tan potent que no ha quedat res del cotxe. “La força de l’explosió ha estat molt gran, no puc dir quants [explosius] hi havia, però estem parlant de diversos quilograms”, ha afegit.

L’alcalde fidel a Ucraïna de la ciutat ocupada de Melitòpol, Ivan Fédorov, ha afirmat a la mateixa xarxa que l’automòbil de la víctima “ha volat pels aires” cap a les set del matí hora local (una hora menys a Catalunya). “Probablement s’ha detonat un artefacte explosiu”, ha apuntat.

Fédorov ha assenyalat que el cotxe pertanyia a un antic policia ucraïnès que ara treballava per als ocupants russos. “Estem aclarint la informació sobre quins dels col·laboracionistes deixaran de cooperar amb els racistes [russos]”, ha reblat. “El matí dels col·laboracionistes no ha de començar amb un cafè”, ha escrit el batlle.

De la seva banda, Rogov ha alertat que a Zaporíjia “hi ha una cacera a tots els que intenten restaurar l’ordre i la vida pacífica al territori alliberat”. Segons ell, un dels objectius d’aquestes accions “és la capacitat de paralitzar les activitats de les forces de seguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia