Política

José Zaragoza deixa l'executiva del PSOE pel cas Método 3

La renúncia arriba el mateix dia en què s'ha conegut que l'exsecretari d'organització del PSC va encarregar a l'agència Método 3 que espiés l'actual alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP)

El dirigent socialista explica que ha pres la decisió “per no perjudicar el partit” i assegura que “mai” ha “utilitzat cap instrument il·legal”

L'exsecretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha dimitit aquest dimecres del seu càrrec a l'executiva del PSOE pel cas d'espionatge polític. La renúncia del dirigent socialista, que continuarà ocupant el seu escó al Congrés, arriba el mateix dia que s'ha conegut que el 2010 hauria encarregat un informe a l'agència de detectius Método 3 sobre l'actual alcalde de Badalona, el popular Xavier Garcia Albiol.

Zaragoza ha plantejat la seva baixa com a membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE després de reunir-se amb el líder del PSC, Pere Navarro. Segons ha explicat ell mateix en un comunicat, ha pres la decisió “per tal de no perjudicar el meu partit” i “d'acord amb el primer secretari del PSC”.

El diputat socialista afegeix que es ratifica en totes les declaracions públiques fetes fins ara sobre l'anomenat cas Camarga: “En el període en que he estat secretari d'organització del PSC mai he utilitzat cap instrument il·legal com a mitjà per desenvolupar la meva actuació política”.

Aquest mateix dimecres, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha qualificat de “repugnant” l'espionatge polític i ha considerat que el PSC hauria de “prendre decisions” si es confirmen aquestes pràctiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.