Política

Mas: “El tram final del 2014 marcarà un abans i un després de la història de Catalunya”

El president de la Generalitat qualifica el Debat de Política General d'“especialment transcendent i decisiu” per al present i futur del país

Denuncia una “operació de destrucció de l'autogovern” i constata que l'esperit de la transició s'ha evaporat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que “el tram final del 2014 marcarà un abans i un després de la història de Catalunya” i ha afegit que espera “que sigui a fi de bé”. Amb aquestes paraules, Mas ha iniciat el seus discurs en el Debat de Política General que s'està celebrant aquesta dilluns a la tarda al Parlament i que ha qualificat d'“especialment transcendent i decisiu” per al present i futur del país.

El president ha remarcat l'atenció que genera ara mateix el procés, no només per ell mateix, sinó també per factors afegits, com el simbolisme del mateix 2014 (Tricentenari del 1714 i centenari de la Mancomunitat), la “potentíssima mobilització” de la societat catalana en aquesta Diada per tercer any consecutiu, i el referèndum d'Escòcia, que tindrà lloc “amb plena normalitat democràtica com correspon a un Estat madur i tolerant”.

“Operació de destrucció de l'autogovern”

Mas ha denunciat una “operació sistemàtica i continuada de desmuntatge i destrucció de l'autogovern” per part del govern espanyol. Ha posat d'exemples la llei Wert, la llei d'unitat de mercat així com la norma que “limita greument” l'autonomia dels ajuntaments. Segons Mas, l'Estat vol convertir les autonomies en “pures unitats administratives prestadores de serveis sense perfil polític” i ha alertat que sense capacitat de decisió “no hi ha possibilitat de construir un projecte propi”. En aquest context, ha conclòs que “l'esperit de la transició i el pacte constitucional s'ha evaporat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia