Política

Rajoy diu ara que el “problema” a Catalunya s'ha de resoldre “amb diàleg, finor i sense ansietat”

Insisteix que els sobiranistes “no han aconseguit els seus objectius” perquè “una majoria”de catalans “no estan a favor de la independència”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha admès aquest dimecres en el ple del Congrés dels Diputats que “el problema” obert a Catalunya s'ha de resoldre en “el futur” amb “diàleg, finesa i sense ansietat”.

D'aquesta manera, Rajoy ha respost al líder del PSOE, Pedro Sánchez, en la sessió de control. El president espanyol ha acusat els socialistes d'haver estat “equidistants” entre els qui “defensen la Constitució” i els qui han fet “un desafiament apostant per la independència”. ”

Rajoy ha respost també dues preguntes a la sessió de control sobre Catalunya. La primera del portaveu adjunt d'UDC, Josep Sánchez Llibre, que l'ha acusat de seguir “sense entendre” el que passa a Catalunya i li ha demanar que “baixi del burro”, “sigui valent” i faci propostes polítiques. La segona la del líder del PSOE, Pedro Sánchez, que li ha demanat que abandoni “l'immobilisme” i abraci “el reformisme”.

En la seva resposta a Sánchez Llibre, Rajoy ha insistit que els sobiranistes “no han aconseguit els seus objectius” perquè “una majoria” de catalans “no estan a favor de la independència”. Segons Rajoy, després del resultat del 27S “el que toca és formar govern tan aviat com sigui possible, que es compleixi la llei i que se superi un temps d'incertesa, inestabilitat i divisió a la societat catalana”.

“Tots esperem entrar en una etapa de normalitat, una etapa de col·laboració i diàleg institucional i per descomptat respecte a la llei”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia