Successos

Dos mossos de Valls ferits en servei fa tres anys estan pendents d'indemnització

La Generalitat va ser condemnada a rescabalar-la a causa de la insolvència dels agressors

Per Uspac, el govern encadena recursos per no haver de pagar

Dos agents dels Mossos de la comissaria de Valls que fa tres anys van patir lesions en el marc d'una actuació estan encara pendents de cobrar la indemnització de la Generalitat, segons denuncia el sindicat Uspac. El motiu, segons el sindicat, és l'actitud del govern, que “dilata” amb diversos recursos el compliment de la sentència que l'obliga a fer-se càrrec de les indemnitzacions.

Els fets es remunten a final de juny del 2013, quan els agents intentaven interceptar un vehicle furtat en què viatjaven dos homes que, hores abans, havien comès dos robatoris en comerços de la Selva del Camp. Els fugitius van encastar el cotxe contra els vehicles policials que els esperaven per barrar-los el pas al camí del cementiri del municipi del Rourell. En l'operació, fins a quatre agents van resultar ferits.

En el judici, els detinguts van ser condemnats a pagar les lesions als agents però es van declarar insolvents, una situació que és habitual en aquests casos, segons explica el sindicat. Per aquest motiu, es va sol·licitar a la Generalitat que es fes càrrec de les indemnitzacions pels danys i les seqüeles, però l'administració s'hi va negar.

Els afectats van haver d'iniciar una reclamació judicial i, tot i que inicialment la Generalitat va ser condemnada a pagar, la direcció general de Policia “ha posat pals a les rodes fent recursos i allargant una sentència que saben que tenen perduda”, diu el sindicat. Entre aquests, el setembre del 2015 va interposar un recurs d'apel·lació contra la resolució judicial. Posteriorment, el 27 de gener passat, va presentar un altre recurs, que en aquest cas va desestimar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Uspac recorda que la Generalitat ha estat condemnada a indemnitzar tots els agents quan, per sentència, el condemnat sigui considerat insolvent. Segons un portaveu del sindicat, però, malgrat aquesta resolució judicial, el pagament de les indemnitzacions encara no s'ha fet efectiu. “Tot i que el conseller es va comprometre a pagar, no ho estan complint”, hi afegeix.

LA XIFRA

4
agents van patir lesions
quan uns fugitius van encastar el cotxe robat que duien contra els vehicles policials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia