El fort vent dificulta l'extinció d'un incendi a Sant Jaume dels Domenys

El foc ha cremat unes 75 hectàrees de vegetació i els bombers hi continuen treballant

Els Bombers de la Generalitat van aconseguir ahir a la nit envoltar el perímetre de l'incendi forestal de Sant Jaume dels Domenys, en el qual, segons les estimacions provisionals del cos, han quedat afectades unes 75 hectàrees de pi. El darrer punt que faltava per rodejar era la vessant sud-est del puig de Montgròs, al Clot del Boc, al voltant del torrent de Sant Mar. 52 dotacions terrestres dels Bombers, han estat tota la nit a la zona per remullar els punts calents i reduir la intensitat de les flames que encara hi cremaven. L'incendi encara no estava estabilitzat a l'hora de tancar aquesta edició. Avui, a primera hora del matí, es preveu la incorporació de mitjans aeris, si les condicions meteorològiques ho permeten. El vent va dificultar la feina als efectius dels Bombers, ja que les dotacions aèries es van haver de retirar de les tasques d'extinció. El batlle de Sant Jaume dels Domenys, Martí Ventura, va confirmar que les flames haurien començat a l'alçada del quilòmetre cinc de la carretera TV-2442, –una carretera que ahir a la nit continuava tallada– a uns vuit quilòmetres al nord del nucli urbà de la localitat, en una zona envoltada de vinyes. El fort vent el va empènyer cap a una zona de bosc brut on l'incendi es va avivar. Tot i la virulència de les flames en determinats moments, no es van haver d'evacuar veïns ni del nucli urbà ni de les masies properes.

Entre 100 i 200 agents de Defensa Forestal (ADF), que ahir feien un dinar a Torrelavit, el van interrompre per afegir-se a les tasques d'extinció.

Vent a més de 90 km/h

a. porta

El Servei Meteorològic de Catalunya va activar ahir al migdia el nivell de situació de risc en diverses comarques catalanes, a causa del fort vent de mestral. Entre elles, l'Alt Camp, la Conca de Barberà i les comarques de l'Ebre, en què es va intensificar el vent al vespre i hi havia el perill de produir-se cops de més de 120 km/h. La direcció general de Protecció Civil va activar, cap a les vuit del vespre, el pla d'emergències Procicat. De fet, al llarg del dia, hi va haver ratxes de fins a 100 km/h a Reus, 96 km/h al Perelló, 87 km/h a Mas de Barberans, 82 km/h a Constantí, 78 km/h a Tarragona i 76 km/h a Amposta, entre altres. Els Bombers van haver de fer actuacions a Reus a causa del vent, com ara assegurar les tanques d'unes obres i rescatar una àvia que havia quedat al balcó en tancar-se la porta pel fort vent. Avui, es mantindran els cops de vent i fins i tot podrien intensificar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.