Successos

Un veí d'Òrrius, cap d'una gran xarxa de falsificadors

La Guàrdia Urbana i Vigilància Duanera van decomissar més de 130.000 productes en una operació conjunta

Vigilància Duanera de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat una de les principals xarxes de falsificació i distribució de material destinat a la venda ambulant no autoritzada. L'operació es va iniciar fa deu mesos i va finalitzar el 24 de novembre passat amb una de les intervencions més importants contra la distribució d'objectes falsificats. També es van decomissar més de 130.000 productes que haurien arribat a un valor de mercat d'aproximadament 5 milions d'euros.

L'operació es va iniciar el mes de març, i aviat es va poder determinar que la suposada trama tenia l'epicentre a Òrrius, al Maresme. Un veí d'aquest municipi dirigia una organització especialitzada en la fabricació i la distribució de béns falsificats de les primeres marques del mercat. El dispositiu també es va dur a terme amb la participació de les policies locals de Badalona, Mataró i l'Hospitalet.

El presumpte cap de l'organització i els seus col·laboradors, que treballaven sota demanda, utilitzaven tallers tèxtils i empreses d'arts gràfiques de la zona de Mataró. Plagiaven les peces fins al més mínim detall, incloses les etiquetes, l'embalatge i el logotip de les marques. Eren falsificacions d'alta qualitat i el cap de l'organització disposava d'una xarxa de distribució que estava formada per persones amb àmplia experiència, fet que facilitava el constant i sistemàtic repartiment dels productes falsificats sense la necessitat de tenir un gran estoc.

El 24 de novembre passat es va procedir a entrar a quinze domicilis de Barcelona, Badalona, Mataró i l'Hospitalet de Llobregat amb un dispositiu conjunt en què van participar més de dos-cents agents i es va detenir nou persones, entre elles, el suposat cap de la trama. Hi van participar la Guàrdia Urbana de Barcelona, el servei de Vigilància Duanera i hi van col·laborar també agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, de l'Hospitalet de Llobregat i la policia local de Mataró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia