Successos

Successos

Detingut per tercera nit consecutiva per haver causat destrosses en bancs

Ingressa en un psiquiàtric per tal que estigui uns dies en observació i s'avaluï el seu estat

Va provocar ahir danys a Catalunya Caixa–BBVA de Llagostera

Tercera detenció en menys de 72 hores per haver reincidit exactament en el mateix motiu: haver causat destrosses en entitats bancàries de Llagostera. Aquesta inversemblant situació l'ha protagonitzat un veí de la població, Mahamadou Beyai, de 43 anys i de nacionalitat gambiana. Després que tant dimecres com dijous fos arrestat per haver esbotzat el caixer automàtic i haver destrossat els vidres del Banc Popular, situat al número 9 de la plaça Catalunya, ahir va tornar a ser detingut per haver malmès a cops de martell l'interior d'una de les sucursals de Catalunya Caixa–BBVA. Es dona la circumstància que aquesta segona entitat és a molt poca distància de la primera, ja que està ubicada al número 3 de la mateixa plaça. Les dues primeres vegades que l'home va passar a disposició judicial per aquests fets es va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs. Tant primer a la comissaria com després en seu judicial, gairebé no va oferir explicacions, si bé va advertir que tornaria a actuar. Les primeres hipòtesis indiquen que no es mou amb l'ànim de robar ni atemptar contra aquests bancs per alguna possible problemàtica que hi hagi tingut, sinó que tot apunta que pateix un problema mental. Dijous, precisament, l'advocada que el va assistir va sol·licitar que el visités un especialista psiquiàtric. Ahir, es va donar el vistiplau a la petició. El magistrat del jutjat d'instrucció 3 de Girona, que era el de guàrdia, va ordenar primer la pròrroga de la detenció de l'acusat amb l'objectiu que els metges psiquiatres duguessin a terme un informe sobre les seves capacitats. Va ingressar finalment ahir en un psiquiàtric, on es preveu que estigui en observació fins dilluns i possiblement avui se li aixecarà la condició de detingut.

Els fets van començar dimecres, quan passaven pocs minuts d'un quart de quatre de la matinada. La policia local de Llagostera va rebre la trucada d'un testimoni que els va informar que sentia cops molt forts provinents de la zona del Banc Popular. Una patrulla va anar fins allà, i va enxampar in fraganti Beyai, que estava mirant d'esbotzar el caixer. Actuava amb el rostre descobert i estava picant la part del dispensador de bitllets amb un martell i una escarpra. En veure's descobert, no va oposar resistència i, davant les evidències, els efectius el van identificar i el van arrestar per un intent de robatori amb força. El detingut, a qui en aquell moment no li constaven antecedents, va ser lliurat als Mossos d'Esquadra. Els membres d'aquest cos van custodiar-lo a la comissaria de Girona, en espera que passés a disposició judicial.

Va quedar en llibertat amb càrrecs i, poc després, va tornar a actuar contra la mateixa sucursal del Banc Popular. Dijous, a dos quarts de cinc de la matinada, la policia local va rebre una trucada d'un veí, que alertava que un home donava cops de martell a la façana. Els municipals el van detenir, en comprovar que havia trencat vidres de les portes de l'entitat i havia accedit a la part posterior del caixer.

Els Mossos el van traslladar per segon cop a Girona, on passades unes hores va tornar a quedar en llibertat per ordre judicial. Aleshores, seguint el mateix patró que les dues nits anteriors, ahir la policia va haver de tornar-se a mobilitzar. Quan faltaven pocs minuts per a les dues de la matinada es va rebre l'avís telefònic de la central d'alarmes contractada per Catalunya Caixa–BBVA (al Popular hi havia un vigilant, i probablement aquest fet el va dissuadir). L'acusat va entrar-hi i va destrossar una vidriera, va malmetre una porta i també mobiliari.

LA XIFRA

43
anys
té el veí de Llagostera, de nacionalitat gambiana, que acumula tres detencions durant aquesta setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia