Successos

Tribunals

sentència per homicidi

Quinze anys de presó per haver matat l'exparella

L'Audiència condemna l'acusat de l'homicidi de la mataronina Piedad Moya a una indemnització de 230.000 euros

La sentència prohibeix que torni a la ciutat i li retira la pàtria potestat d'una filla

L'Audiència de Barcelona ha condemnat finalment a quinze anys de presó el veí de Mataró Mohamed Taheri, a qui un jurat popular va trobar culpable de l'homicidi de la seva exparella Pieda Moya i de fer desaparèixer el cos. La sentència, que es va donar a conèixer ahir, recull també la imposició d'una indemnització a la família de la víctima per un total de 230.000 euros, li prohibeix tornar a la ciutat i apropar-se a menys d'un quilòmetre de les seves dues filles durant cinc anys més un cop complerta la condemna i li retira la pàtria potestat de la petita. Tot i això, la sentència absol Taheri del delicte contra la integritat moral que la família de Piedad Moya li reclamava per no haver pogut enterrar-la. En aquest sentit, la jutgessa precisa que, tot i haver provocat “un greu patiment psíquic i moral”, considera que l'objectiu de l'home no era “humiliar” la família sinó “amagar les proves per no ser descobert”.

La sentència tanca en els jutjats un cas que ha provocat molta commoció a la capital del Maresme. Els fets es remunten al 4 d'abril del 2014, quan la dona va desaparèixer sense deixar rastre. La família va denunciar-ho als Mossos, que un mes després, el 6 de maig, van acabar detenint la seva exparella com a principal sospitós i van començar a treballar amb la hipòtesi que la dona era morta i enterrada al bosc que hi ha entre Dosrius, on la parella tenia una finca, i Mataró, on vivien. Durant la instrucció del cas, es va demostrar que el dia de la desaparició de la víctima l'acusat va fer diversos viatges injustificats a la finca que tenien a Dosrius, a més de mostrar una actitud sospitosa amb tot el seu entorn familiar. Dies abans dels fets, l'home havia assetjat telefònicament la víctima.

La família vol actuar

Les setmanes posteriors a la desaparició de la dona, la unitat canina dels Mossos d'Esquadra va buscar sense èxit el cos de la dona i els veïns van organitzar una batuda ciutadana que, malgrat la participació aconseguida, tampoc va aportar noves pistes al cas. Tot i que després de tres anys el cos continua sense aparèixer, els familiars segueixen defensant que és dins el pou tapiat que hi ha a la finca de Dosrius, i asseguren que si no ho comprova la policia seran ells mateixos els qui ho faran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia