Successos

judicial

presó per tràfic de drogues

Presó sense fiança per als tres conreadors de marihuana de Puiggròs

Se'ls acusa de ser autors d'un presumpte delicte contra la salut pública i d'un delicte de defraudació de fluid elèctric

El jutge ha ordenat presó sense fiança per als tres detinguts a Puiggròs (les Garrigues) relacionats amb el cultiu de 4.500 plantes de marihuana. Se'ls acusa de ser autors d'un suposat delicte contra la salut pública i d'un delicte de defraudació de fluid elèctric. Són dos homes de 34 i 55 anys, i una dona de 21 anys, dos de nacionalitat sèrbia i el tercer croata, que van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra dilluns a la tarda i han passat aquest dimecres a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Lleida.

La plantació ocupava prop de 1.000 metres quadrats de dues naus abandonades situades al peu de la LV-200. Durant l'escorcoll es van localitzar dues pistoles detonadores i 5.200 euros en efectiu a més de les plantes, en diferents estats de creixement, i un important volum de material per al cultiu d'interior.

La investigació es va iniciar a principis d'aquest mes de maig, després que la policia va tenir coneixement que en unes naus aparentment abandonades, situades a l'alçada del quilòmetre 8 de la carretera LV-200, a Puiggròs, hi hauria una important plantació de marihuana. Aquesta informació va quedar corroborada després d'un seguit d'indagacions i un dispositiu de vigilància que va permetre confirmar les sospites. Durant la tarda de dilluns els mossos van detenir una parella que cuidava les plantes dins d'una de les naus. Posteriorment van localitzar una tercera persona a l'exterior, la qual va intentar fugir en detectar la presència policial. Tots tres serien els suposats responsables del cultiu de plantes de marihuana. Dimarts al matí es va fer una entrada i perquisició a l'interior de les dues naus, una d'uns 700 metres quadrats i l'altra d'un 300 metres quadrats. Al lloc hi havia una gran quantitat de làmpades, ventiladors, generadors elèctrics, transformadors, un sofisticat sistema de reg, adobs i productes fitosanitaris. Durant el registre també es va constatar que tot el sistema elèctric per mantenir la plantació estava connectat de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica, tal com va avançar l'ACN. Es tracta de la troballa més gran de marihuana que s'ha fet mai a la demarcació de Lleida. El darrer comís dels Mossos d'Esquadra va ser al febrer al polígon industrial El Segre de Lleida, on van trobar en una nau industrial 800 plantes de marihuana i cinc quilos i mig de cabdells d'aquesta droga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia