Successos

Seguretat

Jané confirma més recursos policials a l’estiu a Calella

El conseller presideix la junta local de seguretat i avança que el govern incrementarà els efectius dels Mossos un 2,8% més

Destaquen que la policia local realitza un 64% de totes les detencions

Calella serà un dels municipis de costa que es beneficiarà aquest estiu del pla de contingència aprovat pel govern català per reforçar les mesures de seguretat en aquelles zones amb més afluència de persones. Així ho va anunciar ahir el conseller Jordi Jané a la ciutat, on va ser convidat a presidir la junta local de seguretat. Jané va destacar que hi hauria un 2,8% més d’efectius a Calella durant la temporada. Un percentatge que es tradueix en 417 hores més. “Hi ha una dotació general per tot el país destinada a la lluita antiterrorista i en municipis on hi ha una gran afluència de gent hem d’estar, com és obvi, més atents”, va comentar el conseller, que va assegurar que l’objectiu d’incrementar el nombre de Mossos no es podrà fer efectiu fins al 2018. “Ara hi ha pressupost, però no podrem disposar de les 500 places previstes fins a l’any vinent, quan finalitzi el procés de formació”, va dir. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (PDeCAT), es va mostrar satisfeta amb la resposta del Departament d’Interior a una demanda de més presència policial que la ciutat reitera des de fa anys. “S’han tingut en compte paràmetres de la població real que hi ha a Calella a l’estiu i que superen amb escreix les necessitats d’un municipi amb 18.000 habitants censats”, va comentar.

Entre les dades facilitades a la junta de seguretat local, els Mossos van destacar la bona feina feta per la policia local –que realitza el 64% de les detencions–, el treball conjunt entre els dos cossos i els bons resultats obtinguts per l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que el 2016 va cursar 620 denúncies. El conseller hi va afegir que en dades globals la delinqüència a Calella ha baixat un 14% en els dos últims anys gràcies a un increment d’activitat policial.

LA XIFRA

417
hores
més pagarà el Departament d’Interior als Mossos que operen a Calella durant els mesos d’estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia