Successos

municipal

judici

Els exalcaldes d’Amer Güell i Targa declaren als jutjats pel cas de l’exsecretària

Concepción Aguilera va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra el gener passat com a sospitosa d’un delicte de malversació de cabals públics

El periple judicial contra l’exsecretària d’Amer Concepción Aguilera ha tingut un nou episodi amb la declaració als jutjats de Santa Coloma de Farners de dos exalcaldes, Joan Güell i Xavier Targa. Van declarar la setmana passada, en qualitat de testimonis de la causa que hi ha oberta contra Aguilera, que és sospitosa d’un delicte de malversació de cabals públics. De fet, l’exsecretària va ser detinguda a casa seva pels Mossos d’Esquadra el gener passat per ordre del jutjat d’instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners, que està investigant el cas. Segons fonts properes a la causa, la dona va acabar sent arrestada després que el jutjat intentés prendre-li declaració un reguitzell de vegades. Però no era possible perquè cada vegada que estava citada en una data concreta, presentava un justificant segons el qual no estava en condicions de fer-ho i, per tant, paralitzava el procés judicial. És per això que el jutjat va emetre una ordre perquè fos reconeguda per un metge forense, que va concloure que estava capacitada. La interlocutòria judicial de detenció es va emetre el 27 de desembre i el 19 de gener es va fer efectiva.

El cas va arrancar el juny del 2014, quan l’Ajuntament d’Amer va presentar una querella criminal contra l’exsecretària interventora, Concepción Aguilera. Segons el consistori, el 2009 Aguilera hauria pagat gairebé 27.000 euros d’un litigi privat amb fons públics. Els diners en qüestió corresponen a les costes d’un litigi particular de l’any 2000 d’Aguilera contra l’exalcalde Joan Güell i altres regidors de la corporació, segons va detectar una auditoria dels comptes municipals entre el 2008 i el 2012. Precisament els exalcaldes d’Amer Joan Güell i Xavier Targa van declarar al jutjat de Santa Coloma dijous de la setmana passada en referència a la possibilitat que l’exsecretària hagués sostret diners de les arques municipals per eixugar els deutes particulars que ella tenia amb el Tribunal de Comptes.

Amb jurat popular

L’acusació, exercida pel fiscal Enrique Barata i per l’advocat Manel Mir, que defensa els interessos de l’Ajuntament d’Amer, sosté que hi ha proves suficients per portar a judici Concepción Aguilera. En el cas que aquest judici es fes, se celebraria a l’Audiència de Girona amb un tribunal integrat per un jurat popular.

LA XIFRA

27.000
euros
hauria pagat Aguilera d’un litigi judicial privat amb fons públics de l’Ajuntament d’Amer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia