Successos

Successos

Un jove cau al mar fent la via ferrada, a Sant Feliu

Va precipitar-se a l’aigua des d’uns dotze metres d’altura

El noi es va poder agafar a una roca, on va ser rescatat per Salvament Marítim

Va resultar ferit i el van traslladar a l’hospital de Palamós

Efectius de Salvament Marítim i dels bombers van dur a terme ahir un rescat nocturn a Sant Feliu de Guíxols. Un jove, de 24 anys i de nacionalitat romanesa, va caure accidentalment al mar mentre feia la via ferrada de la cala del Molí. Els cossos d’emergències van rebre l’avís quan faltaven pocs minuts per dos quarts d’una de la matinada. Un testimoni va alertar de l’incident mitjançant una trucada al telèfon 112. Fins a la zona, s’hi van desplaçar immediatament una patrulla de la policia local, dues dotacions dels bombers, els Mossos d’Esquadra, dues ambulàncies del SEM i personal de Salvament Marítim, que es van dirigir fins allí amb l’embarcació anomenada Salvamar Sirius. Segons van informar fonts dels diversos cossos que van participar en el dispositiu, quan es van originar els fets hi havia un total de cinc persones realitzant la via ferrada. El jove que va resultar accidentat ja es trobava al segon tram del recorregut quan va caure a l’aigua des d’uns dotze metres d’altura. Va anar a parar al mar, on va aconseguir agafar-se a una roca.

Entre els primers efectius que hi van intervenir hi va haver els membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels bombers, els quals són experts en rescats en paratges de difícil accés. Els bombers van seguir la via ferrada fins localitzar el punt on el noi havia tingut la caiguda. Un cop allà van comprovar que la millor manera d’arribar al lloc on havia anat a parar el jove no era per terra, sinó per mar. Per això es van encarregar d’il·luminar des de dalt la zona i van actuar, tot seguit, els membres de Salvament Marítim. Com que el noi era en un indret on no era possible arribar amb el vaixell Salvamar Sirius per les seves dimensions, es va decidir utilitzar una Zodiac que es transportava dins de la mateixa embarcació.

Els efectius de Salvament Marítim van pujar el noi a la Zodiac i el van traslladar fins al port de Sant Feliu de Guíxols, on esperaven les dues ambulàncies del SEM. Com a conseqüència de l’impacte, el jove presentava una fractura a la pelvis, lesions a les vertebres i tenia hipotèrmia (malgrat la caiguda, però, va estar conscient en tot moment). Els sanitaris el van evacuar amb ferides de caràcter menys greu a l’hospital de Palamós, on va ser intervingut. Els Mossos, per la seva banda, es van encarregar d’investigar les circumstàncies de l’accident.

A la web de l’Ajuntament de Sant Feliu s’informa que la via ferrada del municipi és l’única d’Europa que transcorre arran de mar. L’accés és lliure, però cal anar equipat. El trajecte està dividit en dues etapes, de dificultat fàcil i mitjana. A mig camí, els usuaris que no vulguin completar el tram més exigent poden retornar al punt de partida enfilant-se per un altre corriol amb cables de seguretat. Són gairebé 500 metres d’ascens i descens, entre penya-segats i a una altura mitjana d’uns 10 metres sobre les onades. El punt d’inici és a la cala del Molí, al mig del recorregut del camí de ronda que va de Sant Feliu a Sant Pol.

LA XIFRA

24
anys
té el noi que va tenir l’accident, a conseqüència del qual va ser evacuat pel SEM a l’hospital de Palamós.

LA DATA

08.09.17
A les 00.23 h,
els cossos d’emergències van rebre l’avís a través d’una trucada d’un testimoni dels fets al 112.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia