Successos

Successos

Identifiquen per dents i dits les víctimes de Susqueda

Es certifica que els cadàvers trobats al pantà són els de Marc Hernández i Paula Mas a través de les anàlisis dactiloscòpiques fetes pels Mossos i les proves odontològiques dels forenses

“Lamentablement hem confirmat que la identitat de la parella trobada al pantà de Susqueda correspon als joves desapareguts fa un mes.” La informació la donaven ahir els Mossos a les 14.56 de la tarda a través del seu compte oficial de Twitter. En una piulada de resposta a la seva pròpia hi afegien: “La identificació ha estat possible a partir de l’anàlisi de les seves empremtes.”

Paral·lelament, els especialistes forenses també van certificar la identitat de les víctimes ahir a través de la comparació de la dentadura de les víctimes amb la fitxa dental dels desapareguts que els havien aportat. Això implica la identificació formal de Marc Hernández López i Paula Mas Pruna com als difunts i que, quan el jutjat de Santa Coloma de Farners ho autoritzi, els seus familiars podran disposar dels cossos per fer els funerals de Paula, veïna de Cabrils, i Marc, veí d’Arenys de Munt i estudiant de l’escola forestal de Santa Coloma de Farners. En confirmar-se la identificació, es va desactivar la recerca de l’associació Sosdesaparecidos.

Els Mossos, que en cap moment van dubtar que els cossos trobats dimarts a Susqueda fossin els de la parella desapareguda, continuen les investigacions per aclarir les circumstancies del doble assassinat i localitzar l’assassí o assassins. Després de trobar els cossos, han continuat rastrejant la zona per intentar trobar més indicis i roba o pertinences de les víctimes, que van aparèixer totalment nues dins del pantà, on, segons tots els indicis, els assassins els van llençar un cop morts. El cos de Marc duia una motxilla carregada de rocs enganxada per fer de llast. Se sospita que els criminals van llastar també el cos de la noia i que la motxilla s’hauria desenganxat durant els 32 dies que va estar a l’aigua. Per això treballen per localitzar-la. Trobar la roba també és un objectiu perquè podria aportar molta informació clau, com ara saber si les víctimes ja estaven nues quan els van disparar o si hi van quedar mostres biològiques que puguin servir per identificar els criminals. Ara també s’esperen els resultats de les proves dels laboratoris per si es detecten restes de semen i ADN i comprovar si va existir també agressió sexual, que es perfila com un possible mòbil del crim.

També queda per establir l’escenari exacte de l’assassinat, tot i que es pressuposa que es va perpetrar a la riba del pantà a prop d’on van ser trobats els cossos, no gaire lluny de l’antiga pedrera que ara sol ser escenari de festes Rave. En aquesta zona, durant els rastrejos, s’hi va localitzar un cotxe que fa temps que hi va embarrancar i que, pel que s’ha comprovat, pertany a un home de la Cellera que ara viu en una mena de cova a la zona. Una de les persones que els Mossos han interrogat per si pot aportar dades sobre el misteriós crim.

Un altre habitant dels boscos de Susqueda que ha aportat el seu testimoni i que assegura que el dia del crim va sentir trets i un crit és un belga que viu en una caravana enclavada davant d’una casa de pagès situada a l’altre costat d’on es van trobar els cossos i més amunt de la riera de Rupit.

Nit de por a Susqueda

Un jove que, juntament amb la seva parella, va anar a passar la nit del 12 d’agost, 12 dies abans del crim, a Susqueda per veure la pluja d’estrelles, relata la por que va passar. La parella es va instal·lar a la zona de l’embarcador per veure la pluja d’estels amb tranquil·litat i solitud. Però aviat, relata el noi, va passar a tot drap una furgoneta amb uns “hippies molt contents” però que no els van inquietar. Sí que ho va fer un vehicle que es va aturar a prop d’on eren, d’on va baixar gent, no van dir res. Es va sentir una porta i el cotxe va marxar. A l’altre costat, a la pedrera, lluny, se sentia música de la festa Rave. Cap a les tres de la matinada van començar a sentir soroll de metall que picava sobre metall. La fressa feia por, però per no espantar massa la seva parella, li va proposar d’anar a mirar les estrelles en un altre lloc i van pujar a Sant Benet. A les 7, quan van baixar, el soroll, persistia. No ha pogut aclarir d’on provenia però encara li fa basarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia