Successos

JUTJATS

L’acusat de calar foc al pis culpa de l’incendi la dona

Els fets van tenir lloc a Salt l’1 de gener del 2016

L’home diu que va treure la seva exdona de l’habitació on va començar el foc

El fiscal manté la petició de 34 anys i 11 mesos de presó per a l’investigat

L’investigat per voler cremar viva la seva dona embarassada a Salt va carregar les culpes de l’incendi a ella i va dir que, fins i tot, la va salvar de les flames. L’acusat, que només va respondre a les preguntes del seu advocat, també va desmentir que tingués la seva exdona sotmesa. “Jo soc una persona lliure i tots som humans”, va indicar, tot assegurant que ella podia sortir del pis quan volgués. Segons l’acusat, Nabil ben Mbarek, no era ell qui creava problemes dins el matrimoni sinó la seva esposa. El declarant també va negar que la vigília de Cap d’Any del 2016 haguessin tingut una discussió, perquè va especificar que ni tan sols era a casa aquella nit. L’home va explicar que havia marxat a les set de la tarda amb la furgoneta per “recollir cartrons” amb l’objectiu de guanyar alguns diners, i que no havia tornat al pis fins a les cinc de la matinada. “Vaig picar a la finestra del menjador perquè ella dormia al sofà; em va obrir i ja està.”

L’endemà al matí, sí que va relatar que s’havien discutit perquè ella volia anar-se’n al metge sola. Va dir que quan es va oferir a acompanyar-la, ella es va “enfurismar”, ho va començar a rebotre tot i es va autolesionar. De fet, davant del tribunal de l’Audiència, va subratllar: “Va anar així, ho juro fins a tres vegades, perquè això em va quedar gravat.”

Després, va manifestar que ella s’havia tancat a l’habitació emportant-se un paquet de tabac i un encenedor i ell es va quedar al sofà mirant la tele, on feien un documental d’animals. Segons la seva versió, al cap d’una estona va començar a sentir pudor de fum i va comprovar que no vingués del forn ni del quadre de comptadors. Quan va tornar a entrar, va ser quan es va adonar que sortia fum de sota la porta de l’habitació. Nabil va relatar que a les palpentes va aconseguir trobar la seva dona i, “arrossegant-la pel peu” la va treure fins al rebedor. Hi va afegir que quan li va demanar per què havia provocat l’incendi, ella no li va respondre i que estava “sorruda”. La versió de l’acusat, però, xoca frontalment amb la que dilluns va explicar la víctima, que va afirmar que l’home li havia tirat a sobre un armari. El moble la va atrapar d’una cama i, aleshores, ell va apilar roba a l’armari i va dur fins allà un matalàs, al qual va calar foc. El detingut, a més, hauria marxat del pis sense auxiliar la dona, que va ser ajudada a sortir per un altre home que no va poder identificar pel fum i les flames. Al final del judici, el fiscal va mantenir la petició de 34 anys i 11 mesos de presó per a l’acusat per intent d’assassinat i temptativa d’avortament amb un agreujant de parentiu, a més d’un delicte d’incendi, dos de maltractament i un altre de maltractament habitual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia