Troben a casa seva els dos excursionistes desapareguts dilluns a Aigüestortes

Els bombers van activar una recerca, quan la parella ja era a casa, que va costar uns 12.000 euros

La direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis haurà de decidir a finals de mes si entre els rescats que s'han fet al febrer n'hi ha algun que hagi estat motivat per la conducta negligent d'un excursionista. Entre els dispositius de recerca a analitzar hi haurà el que es va activar dimarts al matí al parc d'Aigüestortes per localitzar els dos excursionistes francesos d'uns 45 anys que van decidir tornar a casa sense avisar al refugi que no hi passarien la nit. «Els excursionistes tenien la reserva feta i no es van presentar. Vam avisar el guarda del refugi de Ventosa Calbell, on la parella havia dormit la nit anterior, per saber si sabia alguna cosa dels excursionistes i per confirmar que haguessin reprès la ruta dilluns al matí», recordava ahir l'ajudant del guarda del refugi de l'Estany Llonch. Com que ningú tenia cap notícia de la parella, el guarda del refugi de Ventosa Calbell va alertar els serveis d'emergència de la desaparició.

Es va activar un helicòpter dels bombers –que té un cost de 2.271 euros l'hora de vol– i dos vehicles terrestres –que costen 39 euros l'hora cadascun–, a banda de la unitat del grup de recolzament d'actuacions especials (GRAE) dels bombers i els Mossos d'Esquadra. L'operatiu, que segons aquestes xifres va costar prop de 12.000 euros, va rastrejar la zona durant cinc hores sense obtenir cap resultat i cap a les dues del migdia es va haver de suspendre pel vent que feia i la boira que hi havia a la zona. Per la seva banda, els Mossos van alertar la Gendarmeria perquè localitzessin els familiars de la parella desapareguda.

Ahir al matí, quan estava previst reprendre el dispositiu de recerca, la Gendarmeria va avisar que havia localitzat al seu domicili la parella i que estava sana i estàlvia. «El mínim que demanem és que ens avisin si decideixen no passar la nit al refugi», va reclamar l'ajudant del guarda del refugi de l'Estany Llonch. Justament divendres passat va ser rescatat al parc d'Aigüestortes un excursionista de Reus que va passar la nit al ras perquè el fort vent i la poca visibilitat el van fer desdir de continuar la ruta. L'avís de la desaparició de l'excursionista també el va donar el responsable del refugi on el veí de Reus havia d'anar a dormir en veure que l'home no arribava i que els seus familiars no el podien localitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.