Successos

Els membres de la Manada, condemnats a 9 anys per abús sexual

L’Audiència Provincial de Navarra no ho considera una agressió sexual

La sentència inclou un ordre allunyament i els obliga a indemnitzar la víctima amb 50.000 euros

L’Audiència Provincial de Navarra ha condemnat a penes de nou anys de presó als cinc membres de La Manada per un delicte continuat d’abús sexual i no per agressió sexual, delictes que es diferencien per l’ús de la violència i la intimidació. Per aquest motiu, s’absol als cinc acusats dels delictes continuats d’agressió sexual i robatori amb intimidació. En un dels casos, però, hi ha una condemna per furt del telèfon de la víctima. Els fets es van produir a la festa dels samfermines, a Pamplona, l’any 2016.

La condemna té el vot discrepant d’un dels tres magistrats, que demanava l’absolució dels joves. La secció segona de l’Audiència Provincial de Navarra, a banda dels 9 anys, inclou a la sentència un ordre d’allunyament i la prohibició de comunicació amb la víctima per 15 anys i els obliga a indemnitzar-la de forma conjunta amb 50.000 euros. També els condemna a cinc anys de llibertat vigilada que compliran després de la pena de presó.

A l’exterior de l’Audiència, centenars de dones han rebut la sentència amb el crit: “És violació, no és abús.”

El judici es va produir el passat novembre a porta tancada, excepte les dues últimes jornades dedicades a les conclusions de les acusacions i les defenses. Aquestes últimes van demanar l’absolució dels seus clients, que s’havien declarat innocents. La fiscalia, en canvi, va sol·licitar per a cada un dels acusats una pena de 22 anys i deu mesos de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia