Successos

La Guàrdia Urbana de Figueres va obrir 901 diligències penals el 2018

Els agents van posar gairebé 10.000 denúncies per incompliments de l’ordenança de circulació

Es van fer onze dispositius contra el frau elèctric

La Guàrdia Urbana de Figueres va celebrar ahir la seva diada. En el transcurs de l’acte, es van donar a conèixer les dades de les actuacions que el cos va fer durant l’any 2018. Entre altres, la interposició de 245 denúncies per haver infringit l’anomenada llei mordassa, la detenció de 78 persones i l’obertura de 901 diligències penals.

Els agents també van posar 99.983 denúncies per incompliments de l’ordenança municipal de circulació, 150 per haver vulnerat la de civisme i convivència i 35 més per haver incomplert la de tinença d’animals. A més, van fer 1.859 proves d’alcoholèmia, 94 de les quals van donar positiu per alcohol, i 40 proves de consum de drogues, amb 36 positius. D’altra banda, es van controlar 8.003 vehicles amb radar i es van detectar 274 infraccions de velocitat. Pel que fa als dispositius contra el frau elèctric, durant l’any passat se’n van dur a terme onze i es van detectar 178 infraccions.

Durant l’acte de celebració, també es van lliurar una quarantena de condecoracions. Entre altres, als agents que aquest any es jubilen i als dos agents i al veí que van participar en l’auxili de la víctima i la detenció de l’autor del crim de la Rambla.

L’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, va aprofitar l’acte d’ahir per lloar la tasca dels agents del cos i va assegurar que, conscients de les necessitats que tenen, l’equip de govern treballarà per reforçar la plantilla.

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, també s’hi va referir afirmant que a la ciutat hi ha diverses problemàtiques i que el nombre d’agents no ha crescut en els últims anys en consonància amb les necessitats de Figueres.

LA XIFRA

1.859
proves d’alcoholèmia.
D’aquestes, 94 van donar positiu. També hi va haver 36 positius per drogues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia