Successos

Cremen el guarnit del carrer Llibertat de les festes de Gràcia

Els Mossos investiguen el succés que ha tingut lloc aquesta matinada i que no ha causat ferits

Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona investiguen l’incendi que ha cremat 40 metres del guarnit del carrer Llibertat de les festes de Gràcia de Barcelona, una recreació de la civilització mitològica de l’Atlàntida.

Els fets han passat aquesta matinada i, segons informa la Guàrdia Urbana, el foc no ha provocat ferits, tot i que s’ha hagut de desallotjar cinc persones del primer pis d’un dels edificis més afectats.

L’incendi ha provocat la indignació dels veïns del barri per l’incivisme que aquest any han protagonitzat diversos visitants, que han provocat la destrucció de guarnits de diversos carrers. De fet, la primera nit un grup de persones va destrossar el guarnit de la plaça del Nord per considerar-lo racista perquè representava una reserva índia de l’Amèrica del Nord.

Cinc dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat en les taxes d’extinció de l’incendi.

“Estem emocionalment molt tocats, ha sigut la feina de molts mesos, de posar-li molt d’amor i veure això totalment destrossat ens trenca el cor”, ha dit la portaveu de la Comissió de Festes del carrer de la Llibertat, Natàlia Galbán., aquest dimarts al matí.

La comissió ha intentat reconstruir la portalada cremada “com han pogut”, conservant alguns dels materials, tot i que els desperfectes a l’entrada del carrer són evidents. Un bar ha resultat afectat pel foc, així com el primer pis de l’edifici. Malgrat els desperfectes, el carrer intentarà no anular les activitats previstes per aquest dimarts, a l’espera de si és segur continuar amb la programació prevista. Malgrat estan “molt tristos i indignats”, no volen que la festa s’aturi “per culpa d’uns brètols”. “Hem de fer tots una reflexió sobre la seguretat. Volem fer-ho amb tots els carrers, amb el districte, l’Ajuntament i altres comissions i arribar a algun tipus de conclusió del que ha passat”, ha assegurat Galbán.

La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha remarcat la diferència entre els dos incidents, ja que desconeixen la motivació del foc d’aquesta matinada i en aquest cas “és molt greu perquè pot posar en perill la vida de les persones”. “Podria haver estat molt pitjor”, ha assegurat Carbonell.

“No ens entra al cap que algú pugui incendiar part del guarnit perquè posa en perill la gent de les comissions i la gent que viu en aquest mateix carrer. Aquest incident sobrepassa tot el que ens podíem imaginar”, ha lamentat la presidenta, qui assegura que seguiran “fent pedagogia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia