Successos

Quatre morts, dos d’ells nens petits, en un incendi a la plaça Tetuan de Barcelona

Hi ha quatres persones ferides que s’havien confinat en un pati interior

Els Mossos han estat requerits de matinada perquè el pare mostrava una actitud violenta

Quatre persones han mort en un incendi a la plaça Tetuan de Barcelona. Dues d’elles són nens petits, de quatre mesos i tres anys. Ocupaven un baix en el número 20 de la plaça, una antiga entitat bancaria, segons ha explicat el cap de la Divisió d’Operacions dels Bombers de Barcelona, Àngel Lòpez. Els Bombers de Barcelona han rebut un avís cap a les 5.56 hores d’un testimoni que deia que sortien flames i fum del baix. Les víctimes mortals es trobaven a l’interior del domicili, inconscients, i el Sistema d’Emergències Mèdiques no ha pogut reanimar-les. A més, cap a les 2 de la matinada, els Mossos han estat requerits perquè el pare estava mostrant una actitud violenta, tot i que no hi ha cap indici que això tingui relació amb l’incendi.

En el local ocupat hi vivia més d’una família. Les víctimes serien una parella formada per un pakistanès i una dona romanesa, segons ha explicat el cònsol general del Pakistan a Barcelona, Imran Ali, que ha acudit al lloc del sinistre.

A més quatre morts, els bombers han trobat quatre persones confinades en un pati al soterrani, que han resultat ferides.

Fins al lloc de l’incendi s’hi han desplaçat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Colau ha constatat que es tracta d’una notícia “terrible”, especialment perquè afecta criatures molt petites. L’alcaldessa no ha volgut especular sobre la causa de l’incendi però sí que ha lamentat la problemàtica dels locals buits dels quals la propietat “se’n desentén completament”. També ha explicat que la família tenia un perfil que no s’apropa a demanar ajudes a l’administració, i que havia estat proactivament l’Ajuntament, des de Serveis Socials, qui estava en contacte amb ella per guanyar-se la seva confiança. Eren beneficiaris d’ajudes d’alimentació i mèdiques, i es feia seguiment de l’escolarització del petit de tres anys.

També els Mossos havien acudit en alguna ocasió quan hi havia denúncies dels veïns per problemes de convivència. De fet, aquesta mateixa matinada, els agents havien acudit per l’avís d’un veí, que es queixava que el pare mostrava una actitud violenta. Després de calmar els ànims, els Mossos han marxat. “No hi ha cap constància que una cosa tingui relació amb l’altra”, ha indicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha lamentat aquesta “tragèdia espantosa” que ha afectat una família que “com tantes, malauradament viuen en unes situacions que no són acceptables”.

Els Mossos investiguen ara les causes del foc i quan el jutge ho permeti se’n farà públic el resultat. “Totes les hipòtesis estan obertes”, ha afegit Elena.

Al lloc s’hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de Barcelona. El SEM ha activat 12 unitats terrestres i l’equip de psicòlegs. En total ha fet vuit assistències. Dels quatre ferits, dos han estat traslladats a l’Hospital del Mar i dos més al de Sant Pau, en estat menys greu.

L’Ajuntament havia fet 88 gestions d’atenció i ajuda a la família morta

Redacció

Els serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona havien fet 88 gestions en atenció i ajuda a la família morta avui a l’incendi d’un local comercial ocupat a la plaça Tetuan, on han mort 4 persones, una parella i els seus dos fills, aquest dimarts al matí.

Segons ha informat la regidora de Drets socials de Barcelona, Laura Pérez, l’ajuntament va fer una inspecció al local cremat el passat 18 d’octubre, però no es va detectar cap risc.

En aquest sentit, Pérez, ha admès aquest dimarts a la tarda la impotència dels serveis socials davant la mort de quatre persones en un incendi al local on vivien a la plaça Tetuan. També ha recordat que els serveis socials feien un seguiment periòdic de la família, amb 88 intervencions des del setembre del 2020. Així, el fill gran anava de forma normal a escola, els dos fills tenien seguiment pediàtric habitual i la família rebia diverses ajudes municipals per adquirir roba, bolquers, menjar, medicines o transport. No obstant, com que eren immigrants irregulars, no podien accedir a prestacions econòmiques ni a la Taula d’Emergència d’Habitatge.

Segons Pérez, el consistori ha reallotjat un total de 65 famílies en situació de precarietat residencial durant el 2020.

Actualment, Barcelona té 86 assentaments, amb un total de 384 persones de les quals 53 són menors d’edat. També hi ha 105 locals ocupats amb 481 persones, de les quals 156 són menors d’edat. En total, a Barcelona hi ha 865 persones que viuen en assentaments precaris o locals ocupats, dels quals 209 són menors d’edat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia