Successos

Un detingut per la mort de Valentín Moreno, un dels autors del crim de la Vila Olímpica l’any 2000

Valentín Moreno va rebre un tret al cap el novembre del 2021 al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per la seva suposada relació amb la mort, el 19 de novembre de 2021, de Valentín Moreno, un dels autors del conegut com a “crim de la Vila Olímpica” el 2000.

Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat Efe fonts properes al cas, l’home ha estat arrestat per la presumpta vinculació amb aquell crim, que va tenir lloc al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

Moreno, de 39 anys, conegut com l’assassí de la Vila Olímpica pel crim l’1 d’abril de l’any 2000 del jove Carlos Javier Robledo Peña, va morir el novembre de 2021 a l’hospital de Can Ruti, a causa de les ferides sofertes en rebre un tret al cap al mig del carrer per part d’una persona que anava amb bicicleta. Llavors tenia 39 anys.

Els Mossos van obrir una investigació per aquell crim a La Mina, que ara ha donat resultats amb la detenció dijous i ingrés en presó preventina d’un home vinculat amb l’homicidi, tot i que les indagacions continuen obertes.

Moreno, que en el moment del crim de la Vila Olímpica era menor d’edat, va ser condemnat a vuit anys d’internament per l’assassinat l’1 d’abril de l’any 2000 del jove Carlos Javier Robledo Peña, que va morir després de rebre una pallissa a les portes d’una discoteca en la qual van participar nou persones més.

Sis dels implicats en aquella pallissa mortal, que es va iniciar per una discussió sobre la propietat d’una jaqueta, van ser condemnats el 2012 per l’Audiència de Barcelona a gairebé 158 anys de presó, mentre que tres més van ser absolts.

Tot i això, Moreno, que va ser jutjat abans en la jurisdicció de menors, va tenir la pena més lleu per ser menor d’edat, si bé el cas va suscitar polèmica en el seu moment ja que la nit del crim complia la majoria d’edat. Finalment, però, li van aplicar la Llei del Menor, malgrat que la investigació va determinar que va ser el que va donar el primer cop de puny a la víctima, que va fer que caigués a terra abans que comencés la brutal pallissa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia