Punt divers

El personal de la biblioteca de Móra d'Ebre es queixa de la manca d'espai davant l'augment de material i usuaris

TERRES DE L'EBRE

La biblioteca comarcal de Móra d'Ebre s'ha quedat petita davant l'increment progressiu dels usuaris que la visiten i del fons documental amb què compta el centre. Així ho ha manifestat a l'ACN la responsable de la biblioteca, Maria Josep Clua, que ha destacat 'el problema de manca d'espai físic' que el centre 'arrossega des de fa anys', problema que 'limita' l'oferta de nous serveis. De fet, el personal de la biblioteca havia previst posar en marxa noves seccions, però algunes d'elles no han pogut realitzar-se. Pel que fa a les xifres, la biblioteca de Móra d'Ebre va aconseguir superar el 2008 els 33.000 visitants i els 28.000 préstecs, xifres que suposen 'rècords històrics' per a l'equipament morenc.

'Els números demostren que la biblioteca és molt utilitzada, pel qual l'espai per al material i el mobiliari és just', ha explicat Clua. Ja fa tres anys que l'equipament, inaugurat l'any 1997, va iniciar un pla de renovació del fons obsolet, gràcies al qual la biblioteca ha anat adquirint nous documents i ha renovat progressivament el fons bibliogràfic i el material audiovisual, fets que han generat 'més interès' per part dels usuaris. A més, la biblioteca va estrenar fa dos anys la secció infantil (que compta amb 'El racó dels pares', amb llibres sobre psicologia infantil), les seccions de viatges i d'aprenentatge d'idiomes, i la 'bebeteca', on els usuaris més petits poden trobar 'contes tous' o catifes de colors, entre d'altres.

'Volíem posar en marxa noves seccions, com una dedicada als joves, però l'espai ens limita', ha dit la responsable de l'equipament. Un altre projecte que pel moment no s'ha pogut dur a terme és la dotació de més taules i cadires a les seccions infantil i d'adults. 'Esperem poder solucionar el problema d'espai durant aquest 2009', ha afegit.

D'altra banda, Clua ha qualificat de 'molt satisfactòries' les xifres assolides per la biblioteca el 2008 passat. El nombre de visitants s'ha incrementat en unes 3.000 persones respecte el 2007 (un augment del 10%). 'Sempre havíem estat vora els 30.000 visitants, i el 2008 van ser més de 33.000', ha ressaltat la responsable de la biblioteca, qui ha destacat també l'increment d'un 14% en el servei de préstec de documents. Així, la biblioteca va prestar més de 28.000 documents l'any passat, mentre que el 2007 van ser uns 24.000. 'Això vol dir que el material que té la biblioteca està interessant als usuaris', ha dit Clua. El material més prestat van ser els DVD i els llibres.

Pel que fa als nous socis, durant el 2008 la biblioteca va registrar 302 noves inscripcions de carnets de lector, el què suposa un augment del 6% respecte l'any anterior. En total, la biblioteca compta actualment amb 4.753 socis inscrits al servei de préstec, la majoria dels quals són de Móra d'Ebre.

Clua també ha volgut destacar el servei d'accés a Internet sense fils (WI-FI) amb què compta el centre des de l'abril del 2007. 'Cada dia es connecta més gent i gairebé hem arribat als mil accessos durant el 2008', ha concretat. Finalment, Clua ha recordat que la biblioteca participa en l'organització de diverses activitats 'amb una important afluència de gent', com la participació en l'organització de la Fira del Llibre Ebrenc, les visites escolars o la col·laboració amb entitats locals i comarcals, que duen a terme presentacions de llibres i exposicions a la biblioteca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.