Punt divers

Berga es prepara per a una concentració multitudinària, aquest dissabte, de colles de diables i de bestiari catalanes

CATALUNYA CENTRAL

Centenars de persones, en representació de la majoria de les colles de diables i de bestiari catalanes, es concentraran aquest dissabte a la capital del Berguedà, en un acte que vol reclamar al govern central que adapti la normativa europea sobre l'ús de material pirotècnic al patrimoni festiu català. L'aprovació de la norma de l'any 2007 dóna als estats de la UE un termini de tres anys per a la seva aplicació a cada territori. Per tant, els estats han de publicar les disposicions necessàries per donar-hi compliment abans de la finalització d'aquest termini, que serà a primers de gener. Les entitats consideren que la normativa europea posa en perill el patrimoni festiu amb foc de Catalunya.

L'alcalde de la ciutat de Berga, Juli Gendrau, ha explicat que la capital del Berguedà serà l'escenari d'aquesta gran concentració d'entitats catalanes relacionades amb les colles de diables i de bestiari. Berga, capital de la Patum, una de les festes populars més importants dels Països Catalans, festa nomenada Patrimoni de la Humanitat, es prepara a consciència per a acollir aquesta manifestació de centenars de persones.

L'acte vol reclamar del govern central l'adequació de la directiva europea sobre l'ús de material pirotècnic a la cultura del foc dels Països Catalans. Hi haurà manifestacions a Berga i també a altres indrets del País València i les Illes Balears.

Gendrau ha avançat que se sap de la presència de més de 70 autocars a la capital del Berguedà aquest dissabte. L'acte s'iniciarà a primera hora de la tarda. A les sis començarà un passacarrers que s'enfilarà pel passeig de la Indústria fins a la plaça Viladomat. Després, l'acte més institucional es traslladarà a la plaça de Sant Pere, amb la intervenció de Ramon Fondevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.