Successos

trànsit

Catorze ferits en dos xocs més al cinturó de Figueres

Els dos accidents van passar en menys de dues hores de diferència i en dos quilòmetres de distància a l'N-II

Aquesta setmana hi ha mort un conductor i al febrer hi va haver cinc morts

La perillositat del cinturó de ronda de la N-II de Figueres, conegut des de fa temps com el corredor de la mort, es fa evident dia a dia. Catorze persones van resultar ferides ahir a la tarda en dos accidents més que es van registrar al quilòmetre 753 i al 755, és a dir un quilòmetre abans i un després del fatídic 754, on aquesta setmana va morir el conductor d'un tot terreny després de xocar amb un camió i on al febrer van morir cinc ocupants d'un furgoneta de matrícula romanesa que va anar a parar sota un camió.

El primer dels accidents d'ahir va ser cap a les dues de la tarda i va deixar set persones ferides, cinc de nacionalitat belga i dues de nacionalitat russa, que van ser traslladades a diversos centres hospitalaris. Dos dels ferits, un menor i un adult, que tenien ferides més greus van ser traslladats a l'hospital Josep Trueta, mentre que els altres cinc ho van ser a l'hospital de Figueres. L'accident va consistir en el xoc frontolateral al quilòmetre 753 de l'N-II, dins del terme municipal del Far d'Empordà, entre dos turismes, un Ford Fiesta i un Seat Ibiza. De resultes de l'accident, es va haver de tallar la carretera i es van formar cues de fins a cinc quilòmetres. Per fer front a l'emergència, es van mobilitzar quatre dotacions dels Bombers i tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del SEM, a més dels Mossos d'Esquadra, que es van ocupar de regular el trànsit i elaborar l'atestat.

Un altre accident

Encara no havien passat ni dues hores quan, a les 15.26h de la tarda, un parell de quilòmetres més cap al nord, al quilòmetre 755 de la mateixa N-II, un altre accident va acabar amb set persones més ferides. L'accident va consistir en una sortida de la carretera d'un vehicle, que va bolcar. El vehicle, que circulava en direcció nord, estava ocupat per set persones, que van resultar ferides lleus. Dues d'elles, però, una mare i un nadó, van ser traslladats fins a l'hospital de Figueres. Els Bombers van enviar tres dotacions per fer la neteja de la calçada i ajudar a retirar els vehicle accidentat. Mossos i ambulàncies també van haver de tornar al cinturó de ronda per atendre la segona emergència en un dia a la zona.

El tram de circumval·lació de l'N-II a Figueres és especialment perillós perquè només té un carril per banda, no hi ha voral per poder-se aturar en cas d'avaria i concentra un gran volum de trànsit de camions que van i vénen de les rutes de transport europeu. A part, té tots els enllaços amb les carreteres que van cap a la zona de la costa, que també concentren molt de trànsit, sobretot en les èpoques d'estiu.

L'N-II a Bàscara també esdevé especialment perillosa, ja que la carretera travessa el poble. Divendres aquí també hi va haver un xoc entre un camió i un tot terreny.

LA XIFRA

14
persones
van resultar ferides ahir en dos accidents més al cinturó de circumval·lació de Figueres.
2
accidents
es van registrar ahir a la tarda en menys de dues hores en dos quilòmetres de distància
5
persones
van morir al febrer en un xoc al quilòmetre 754 i aquesta setmana hi va haver una altra víctima mortal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.