Successos

successos

Un ancià de Bianya és assaltat a casa seva per un familiar

Els Mossos han detingut un fill de la parella de la víctima

També va ser arrestat el març acusat d'haver narcotitzat l'home

En el robatori, ell i un amic es van endur diners, joies i un vehicle

Andrés Romero, un veí de la Vall de Bianya de 80 anys, va ser assaltat el 22 de juny a casa seva per un dels fills de la seva companya sentimental, Lluís Borrego Fuentes, de 23 anys, que el març ja va ser detingut juntament amb un germà i la seva mare acusats d'haver narcotitzat l'ancià per prendre-li els diners. Se sospita que Borrego va cometre el robatori amb un amic, Josué Enrique Molina, un jove d'Olot de 25 anys i de nacionalitat hondurenya. A més del propietari, en el moment dels fets a l'immoble hi havia un noi que viu just a la planta de dalt –el bloc on resideixen és conegut com l'edifici d'obres públiques, pròxim a la carretera N-260.

Els afectats estaven mirant un dels partits de l'Eurocopa, quan els suposats delinqüents van trucar a la porta. L'ancià només la va obrir dos centímetres per mirar qui hi havia, però els lladres hi van donar una puntada de peu i van irrompre a dins. Com a conseqüència del cop, la porta va impactar a la cara de Romero, que va caure al terra i es va fracturar el nas.

Els assaltants portaven una porra, anaven encaputxats i Borrego duia una perruca rossa. Molina hauria propinat un cop de puny a les costelles al noi de 20 anys que estava amb l'ancià i, mentre un dels sospitosos saquejava l'habitatge, l'altre tapava amb les mans la cara de l'home. Es van emportar diners, joies i un Citroën C4. Els Mossos van poder detenir-los, si bé, després de declarar, van quedar en llibertat provisional. Els efectius també van recuperar el cotxe i en l'escorcoll a un dels seus domicilis van trobar diverses joies –d'altres ja les havien venut en dues cases de compravenda de Girona i Figueres.

Estrany cas

El març, la Policia de la Generalitat havia arrestat el germans Borrego Fuentes, de Sant Joan les Fonts, i la seva mare, sospitosos d'haver donat alguna substància narcotitzant a Romero, que va estar hospitalitzat dos dies. En la seva declaració als jutjats –que els va deixar en llibertat provisional– van al·legar que l'ancià s'hauria confós a l'hora de prendre's els medicaments i van apuntar la possibilitat que per error hagués ingerit els d'una altra persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.