Successos

tribunals

Jutgen uns hotelers de Besalú per haver simulat un robatori per valor de 350.000 euros

Van denunciar als Mossos d'Olot que els havien sostret una sèrie d'objectes d'un hotel de Sant Ferriol

Els efectes van ser trobats en negocis dels acusats

Tres socis de la mercantil Cal Parent Resort SL –un grup dedicat a la gestió d'hotels i restaurants, així com a l'explotació de negocis immobiliaris– seran jutjats a l'Audiència de Girona el mes vinent per haver simulat presumptament que havien sigut víctimes d'un robatori en un dels establiments que regentaven. L'acusació del Ministeri Públic es dirigeix contra tres germans originaris de Besalú: Carme, Rosa i Francesc Xavier Ventura Teixidor, residents a Sant Ferriol, Besalú i Barcelona, respectivament. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, el 15 de desembre del 2010 els imputats van acudir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot. Guiats suposadament per l'ànim de lucre, Carme va presentar una denúncia davant la policia, malgrat que tots ells eren conscients que els fets que van exposar eren falsos. Van assegurar, concretament, que uns lladres havien perpetrat un robatori amb força a l'hotel de luxe Resort Can Güell, al terme municipal de Sant Ferriol.

El complex, de quatre estrelles, és al paratge de Can Güell. En la denúncia, van detallar la sèrie d'objectes que uns desconeguts els havien sostret i, a més, Carme va calcular que el valor d'aquests efectes ascendia, en total, a uns 350.000 euros. Quan es van inventar el robatori, l'hotel estava tancat per Salut perquè s'hi havia detectat un brot de legionel·losi. Els imputats van afirmar que els lladres havien trencat uns vidres i s'havien emportat diversos ordinadors, la caixa enregistradora del restaurant, un tallagespa i un generador d'un edifici annex.

Reclam de 261.827 euros

L'assumpte va anar a parar al jutjat d'instrucció número 1 de la capital garrotxina, que va decretar l'arxivament provisional del cas el 7 de gener del 2011. Un any abans, el jutjat mercantil número 1 de Girona va establir que la societat dels acusats entrava en concurs de creditors. I, ja amb posterioritat a la denúncia que van formular a comissaria, el 3 de gener del 2011 van reclamar una indemnització de 261.827,77 euros a la companyia asseguradora Grupama com a recompensa per les pertinences que suposadament els havien desaparegut.

Multa de 5.250 euros

Aquests efectes van ser localitzats al mateix hotel Resort Can Güell, així com a dos establiments més que estan situats a Besalú i que també són propietat del grup Cal Parent: la tradicional fonda Siqués, del segle XIX, i l'hotel Comte Tallaferro, que és en un edifici declarat conjunt historicoartístic nacional. El Ministeri Fiscal demana per a cadascun dels imputats una pena d'onze mesos de presó i una multa de 5.250 euros per un delicte d'estafa en grau de temptativa i de simulació de delicte. El judici per aquest cas està previst que se celebri els dies 15 i 16 d'abril a la secció tercera de l'Audiència de Girona.

LA XIFRA

11
mesos de presó
sol·licita el fiscal per als imputats com a presumptes responsables d'un intent d'estafa.
15.12.10
Els acusats
van dirigir-se a la comissaria de la Policia de la Generalitat d'Olot, on van presentar una denúncia falsa.
15.04.13
Està assenyalada la celebració del judici pel cas
a la secció tercera de l'Audiència de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.