Successos

successos

Desmantellen 4 cultius de marihuana en una setmana a l'Alt Empordà

S'han localitzat plantacions a Garriguella, Vilafant, Sant Miquel de Fluvià i Cabanes

En les actuacions, la Guàrdia Civil i els Mossos han arrestat 6 homes

La policia ha destapat, en tan sols una setmana, quatre plantacions de marihuana a l'Alt Empordà. La darrera actuació va tenir lloc dimarts, a Garriguella. La Guàrdia Civil va decomissar 137 plantes, que en total tenien un pes de 110 quilos; i van detenir un jove de 23 anys, i de nacionalitat espanyola, que s'encarregava de vigilar el cultiu. Aquesta actuació es va produir just unes hores després que els agents del mateix cos de seguretat estatal en desmantellessin un altre a Vilafant. En aquest cas, els efectius de la comissaria de Figueres van intervenir 195 plantes. El cultiu estava en una zona boscosa i ocupava un espai de 300 metres quadrats. Les plantes mesuraven entre un metre i mig i dos d'alt i, en conjunt, pesaven 320 quilos.

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) també va participar en l'operatiu, en què van arrestar la persona que se n'encarregava –un home de 41 anys de nacionalitat espanyola–. D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van localitzar el dia abans 130 plantes de marihuana en uns camps de Sant Miquel de Fluvià. Estaven al costat de tres vivers i d'un hort. A l'interior dels vivers hi havia un sistema de reg per tal de subministrar aigua a les plantes i un matalàs on dormia un dels tres còmplices, que feia guàrdia. A la propietat hi havia, així mateix, quatre gossos que, juntament amb el vigilant, s'ocupaven de garantir la seguretat de les instal·lacions.

Els investigadors van muntar un dispositiu de vigilància de la finca, on van detenir tres homes, d'entre 21 i 67 anys. Van declarar als jutjats de Figueres, on es va dictar la seva posada en llibertat amb càrrecs. I, ja finalment, la Guàrdia Civil va descobrir el 3 de setembre passat un cultiu en un mas en ruïnes, al terme municipal de Cabanes. Van trobar 125 plantes de marihuana, amb un pes de 175 quilos aproximadament, i van aconseguir arrestar el seu responsable, de nacionalitat espanyola.

Detencions a la Jonquera

També en la lluita contra el tràfic de drogues, la Guàrdia Civil de la Jonquera va detenir dos ciutadans, entre els dies 10 i 11 de setembre. En el primer cas, els agents van aturar, a la una de la matinada, un vehicle amb matrícula francesa. Van identificar el conductor, que circulava en direcció a l'Estat francès, i van escorcollar l'automòbil, a l'interior del qual van localitzar un paquet i una bossa que estaven ocults en una maleta de viatge. El paquet contenia 1,8 quilograms de marihuana i la bossa, 10 grams de cocaïna. Només unes hores més tard, els membres de la secció fiscal de la Jonquera van arrestar un home de 45 anys, d'origen equatorià, per un delicte contra la salut pública. L'imputat va ser interceptat quan també anava al volant d'un cotxe en què transportava droga. En una de les cavitats del turisme hi havia amagat un embolcall, amb 320 grams de cocaïna. La mercaderia va ser entregada al jutjat de Figueres, on s'instrueix la causa.

LA XIFRA

23
anys
té un jove que va ser detingut dimarts. S'ocupava de vigilar una plantació a Garriguella.

LES DATES

10.11.13
La Guàrdia Civil va descobrir un cultiu que ocupava 300 m² d'una zona boscosa del terme de Vilafant.
03.11.13
Cent vint-i-cinc plantes
de marihuana van ser decomissades d'un mas en ruïnes de Cabanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.