Successos

Troben el tronc d'un cadàver en un bosc de Sant Julià de Ramis

La policia ahir va continuar inspeccionant els llocs on l'acusat d'haver matat una veïna de Girona diu que es va desfer de les parts del cos

Dilluns es va localitzar un crani, una mandíbula i una extremitat

Els Mossos d'Esquadra van reprendre ahir els rastrejos que s'estan efectuant arran de la macabra revelació de Dave Verbist, un home de 33 anys i d'origen belga que va confessar que l'any passat va esquarterar una dona a Girona, va introduir els trossos en diverses bosses i les va anar buidant en zones boscoses, tant de la ciutat com de municipis pròxims. Per segon dia consecutiu, els agents van continuar les tasques per intentar recuperar les restes mortals. Tal com també es va fer dilluns, les recerques van ser en presència de l'acusat, que va anar assenyalant als investigadors els indrets on s'hauria desfet del cos. Malgrat que quan Verbist va declarar inicialment davant la Policía Nacional només va donar el nom de pila de la víctima, les seves característiques físiques i la seva edat aproximada, tot indica que es podria tractar de Montse Méndez Muciente. La dona va desaparèixer el 23 d'octubre del 2013 –aleshores tenia 40 anys, residia en un pis del carrer Orient del barri de Can Gibert del Pla de Girona i treballava de comercial en una empresa.

Ahir al matí la comitiva judicial va inspeccionar un camí pròxim al veïnat del Camp de les Comes, a Sant Julià de Ramis. Aquí, amagat entre unes canyes a tocar de l'autopista i molt a prop d'un bosc, es va localitzar el tronc d'un cadàver. Les restes, que es trobaven en avançat estat de descomposició, encara conservaven una part del coll i la pelvis. El tronc estava seccionat en dues parts per la zona del melic i els trossos estaven separats per un metre de distància. A causa del seu estat de deteriorament, no va ser possible concloure si es tractava de les restes d'un home o d'una dona. Les proves forenses aclariran el dubte, i també si corresponen a Montse Méndez. A la tarda, els mossos van continuar pentinant l'indret a la recerca de més fragments. També dilluns, van examinar una zona boscosa de Taialà i una a Fornells de la Selva. En aquests punts l'equip d'investigació va localitzar un crani sencer, una mandíbula i una extremitat, que encara no s'ha determinat si és un braç o una cama.

Tot i que falta confirmar l'anàlisi forense, una filla de Méndez va explicar a la policia que la seva mare duia ferros a les dents: un aparell dental que també hi hauria a la mandíbula descoberta. Està previst que els Mossos continuïn avui les batudes pels paratges de l'itinerari on l'arrestat assegura que va llençar les parts. De moment, faltarien trobar tres extremitats, comptant que les restes aparegudes siguin de Méndez.

Assassí confés

Verbist va ser detingut al juny a Madrid per la Policía Nacional per l'assassinat d'Anne Strande Jensen, una jove danesa de 27 anys. La víctima estava instal·lada en un apartament turístic pròxim a la Porta del Sol. La noia només feia onze dies que era a Madrid, on s'havia traslladat per feina. La multinacional per a la qual treballava va decidir allotjar-la en aquests apartaments, regentats per Rent4Days. El detingut era l'encarregat de manteniment de diversos dels pisos, dels quals tenia les claus. El 13 de juny va entrar en l'immoble on vivia Anne, que estava dormint. Se sospita que la va estrangular amb el cable d'un router i va calar foc al cadàver, cobrint-lo de paper higiènic i d'oli. Cinc dies més tard, va ser arrestat pel crim. I durant l'interrogatori va fer la sorprenent confessió que uns mesos enrere també havia matat una dona, a Girona.

Abans que dilluns a la tarda comencés la reconstrucció, va declarar al matí als jutjats de Girona, que el van citar com a imputat. Va admetre que va matar una dona a la ciutat, però hi va afegir que va ser de forma involuntària. Ell i el seu company de pis van conèixer la víctima de nit, en un bar a prop del carrer Pare Coll, on l'homicida residia. Van estar hores bevent cerveses i gotets i consumint cocaïna, i van continuar la festa al domicili on Dave vivia. Segons la seva versió, allí haurien continuat consumint cocaïna. Ja de dia, va començar a mantenir relacions sexuals amb la dona, amb qui hauria fet pràctiques d'asfíxia de forma consentida, però se li'n va anar la mà, la va escanyar més del compte i va morir asfixiada. Quan va veure que no respirava, va decidir desfer-se del cadàver. La va esquarterar en vuit parts amb un ganivet, a la banyera. Va repartir el cos en bosses i, en moto, va anar buidant-les en diferents zones boscoses. Unes tres setmanes després, se'n va anar a viure a Madrid. Pel crim de Girona, el jutge li imputa un delicte d'homicidi i un de profanació de cadàver.

LA XIFRA

3
extremitats
faltaria recuperar del cadàver, comptant que les restes localitzades siguin de Montse Méndez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia