Successos

Mor un banyista a la platja de Santa Margarida de Roses

El cos del turista alemany, de 74 anys, el van localitzar surant a tocar de la sorra

L'home, que passava les vacances tot sol al municipi, s'hauria trobat malament dins l'aigua i va morir ofegat

Un turista alemany va morir ofegat ahir a Roses. Els fets van ocórrer pels volts de les vuit del matí a la platja Santa Margarida, davant de l'hotel Montecarlo. Uns usuaris de la platja van avisar a través d'una trucada als serveis d'emergència que hi havia el cos d'una persona surant davant de la sorra. Mentre arribaven els sanitaris, aquestes mateixes persones van treure l'home de l'aigua, el van estirar a la platja i van intentar reanimar-lo amb maniobres de recuperació. Al cap de poca estona, fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles de la policia local de Roses i dels Mossos d'Esquadra i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Fins i tot es va activar l'helicòpter medicalitzat per si hagués fet falta traslladar el banyista d'urgència a l'hospital. Segons fonts dels serveis d'emergència, en un primer moments els sanitaris van intentar reanimar l'home, però tots els esforços van ser en va perquè el banyista havia mort. Per aquest motiu, posteriorment fins a la platja de Santa Margarida es va desplaçar la comitiva judicial per fer l'aixecament del cadàver. El posterior examen que tenen previst realitzar els forenses de l'Institut de Medecina Legal de Girona determinarà les causes de la mort del banyista. A priori, tot fa pensar que l'home, de 74 anys i de nacionalitat alemanya, va anar de bon matí a banyar-se a la platja. La víctima, que havia viatjat sol a Roses per passar les vacances en uns apartaments pròxims, va deixar les seves coses i el seu vernús a la sorra i es va tirar al mar a nedar.

Pendents de l'autòpsia

Per causes que ara els metges forenses determinaran, l'home en algun moment es va trobar malament dins l'aigua, va perdre el coneixement i va acabar morint ofegat. En el moment de l'accident, era massa d'hora al matí i encara no hi havia socorristes de la Creu Roja a la platja. Ahir a la platja de Santa Margarida es va hissar la bandera groga de perill a la mar per l'onatge.

Fa un parell de setmanes, concretament el 22 d'agost, que havia tingut lloc el darrer ofegament a les costes gironines. Es va tractar d'una dona de nacionalitat francesa que va morir al Port de la Selva. Els fets van tenir lloc pels volts de les quatre de la tarda, quan es va rebre l'avís des d'una embarcació que dues persones eren a l'aigua i que hi havia el perill que es puguessin ofegar. Es tractava d'un matrimoni que, juntament amb tres persones més, estaven navegant entre la zona de Llançà i el Port de la Selva. L'embarcació, de motor i de sis metres d'eslora, havia sortit al matí del port de Banyuls amb cinc persones a bord. En un moment del trajecte, un matrimoni es va llançar a l'aigua per banyar-se. Per causes que es desconeixen, l'embarcació va acabar anant a la deriva amb els altres tres ocupants, que no sabien fer anar l'embarcació, a bord, i el matrimoni va quedar dins de l'aigua. Mentre arribaven els equips de rescat, l'home tenia agafada la dona en braços per ajudar-la, però en un moment que els helicòpters sobrevolaven la zona, l'home va alçar els braços per demanar auxili a un dels helicòpters. Va ser llavors que sense voler va deixar anar la dona, que malauradament va acabar enfonsant-se. L'home va fer un intent per recuperar-la, però tots els esforços van ser inútils. Posteriorment l'home va continuar nedant cap a terra ferma, fins que va arribar a la zona del camí de ronda, on va ser rescatat amb símptomes d'hipotèrmia.

Setmanes abans, Joan Cortés Fuentes, de setanta anys, havia estat trobat mort entre unes roques a Tossa de Mar. Joan Cortés era un nedador experimentat que havia participat en moltes proves esportives i que va morir quan nedava a la zona de cala Salionç.

LA XIFRA

3
persones
han mort ofegades en les darreres quatre setmanes en aigües de les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia