Successos

Afronten 10 i 11 anys de presó per l'assalt en un bar a Blanes

Els dos acusats van lligar amb brides l'amo de la cafeteria i la seva parella

Els van robar 600 euros de la caixa enregistradora

Durant el forcejament van ferir el propietari amb un ganivet

Una pistola d'aire comprimit que tenia l'aparença de ser de foc i un ganivet de 45 centímetres de fulla. Són les dues armes que, segons la fiscalia, duien els dos presumptes autors d'un robatori violent al bar La Tocada, situat al número 14 de l'avinguda Josep Tarradellas de Blanes. Els acusats de cometre l'assalt són Juan Enrich de Haro i Óscar Picó Sáez. El ministeri públic demana 10 anys i 3 mesos per al primer i una pena d'11 anys i mig per al seu presumpte còmplice. El fiscal, en el seu escrit de conclusions provisionals dels fets, manté que els investigats van accedir al local quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de quatre de la matinada. L'establiment estava tancat al públic en aquell moment, si bé a dins hi havia l'amo i la seva parella. Van colpejar els responsables de la cafeteria, els van tirar a terra, els van subjectar amb brides i els van exigir tots els diners que tinguessin, mentre els proferien amenaces de mort.

El ministeri públic hi afegeix que els processats no van poder obrir la caixa forta i van ordenar al propietari del negoci que ho fes. De l'interior van sostreure 600 euros i també van agafar 250 euros més que l'home portava a la butxaca. Mentre actuaven, l'amo va aconseguir alliberar-se de les brides i es va enfrontar als lladres. Durant el forcejament va ser ferit amb un ganivet i, després de l'atac, els agressors van fugir. Els efectius de la Policia Local de Blanes van detenir els presumptes responsables del saqueig, que van ser atrapats a les proximitats del bar. Picó, un cop emmanillat, va propinar una puntada de peu a un dels municipals, fet que va causar a l'agent un hematoma a la cama. Per la seva banda, el responsable de l'establiment tenia erosions al nas, a la mà, al braç i al canell, i li van haver de fer punts de sutura per les ferides dels dits, mentre que la seva companya presentava eritemes als canells.

A part de la pena de presó, la fiscalia sol·licita que cadascun dels acusats faci front al pagament d'una multa de 540 euros per un delicte lleu de lesions. El ministeri públic, alhora, els atribueix un delicte de robatori amb violència i intimidació i un de lesions. I, en el cas de Picó, també se li imputa atemptat a l'autoritat. El judici està previst que tingui lloc el 27 d'abril a la secció 3ª de l'Audiència de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia