Successos

successos

Una nena quasi s'ofega i queda en estat crític, a Lloret

La menor va caure accidentalment a la piscina de la casa que uns amics dels seus pares tenen llogada per passar-hi uns dies de vacances

Va quedar ingressada a l'UCI de l'hospital Sant Pau

Una angoixant situació va tenir lloc dimarts a Lloret de Mar, on una nena de tres anys va estar a punt d'ofegar-se a la piscina d'una casa on estan allotjats uns amics de la seva família, els quals havien llogat el xalet per passar uns dies de vacances a la Costa Brava. Els cossos d'emergències van rebre l'avís del succés a dos quarts de sis de la tarda. Els fets es van produir en una finca amb piscina situada al número 43 del carrer Llançà de la urbanització La Creu. Abans-d'ahir, la criatura i els seus pares, uns turistes de nacionalitat francesa, van anar a visitar els amics a la casa d'estiueig, on es van ajuntar diversos familiars de la menor i 7 o 8 nens. A mitja tarda, els parents de la criatura es van despistar uns instants i la nena va caure accidentalment a la piscina. El seu pare, de sobte, es va alarmar en no veure-la. Quan es van adonar d'on era la van treure ràpidament de l'aigua i van alertar dels fets a través del telèfon 112, des d'on es va avisar la policia i els efectius mèdics.

En el moment que la menor va ser rescatada de l'aigua ja estava inconscient. A l'habitatge hi van acudir diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, la policia local, Protecció Civil, dues ambulàncies del SEM i un helicòpter medicalitzat que va venir de Sant Cugat del Vallès, ja que el de Girona no podia volar a conseqüència de les fortes tempestes que es van registrar dimarts a la tarda. Just abans que arribessin els sanitaris, els Mossos i la policia local van practicar les maniobres de respiració cardiopulmonar i també van intentar reanimar-la amb un aparell desfibril·lador extern automàtic (DEA).

Un cop els professionals del SEM van intervenir, li van seguir fent les maniobres de reanimació, fins que van poder estabilitzar-la. Aleshores l'helicòpter va traslladar la nena, en estat crític, fins a l'hospital de Sant Pau de Barcelona. Fonts del centre sanitari van confirmar, ahir a la tarda, que la menor continuava ingressada a l'UCI pediàtrica.

LA DATA

09.08.16
Els fets es van originar pels volts de dos quarts de sis de la tarda a la urbanització La Creu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia