Societat

oci

festa al cel

L'octubre pren més força com a data de la Festa al Cel 2017

La direcció del festival aeri descarta el maig perquè presenta un calendari molt ple de trobades i amb els avions compromesos

L'Ajuntament, però, no vol renunciar-hi encara perquè és el mes preferit pel sector turístic

El cap de setmana del 7 i el 8 d'octubre es consolida com la data més probable per celebrar la Festa al Cel 2017 a Santa Susanna i, en tot cas, l'esdeveniment no anirà més enllà de la primera quinzena d'aquell mes. El director del festival aeri, Daniel Ventura, va confirmar ahir que s'havia descartat el mes de maig, que també sonava en un principi, perquè presenta un calendari de trobades en l'àmbit europeu molt ple i perquè les naus participants tenen molts compromisos. “Creiem que la Festa al Cel de l'any vinent s'hauria de fer durant la primera quinzena d'octubre, perquè, a banda d'una major disponibilitat dels avions, també es recuperaria el calendari d'edicions anteriors”, assenyala.

Ventura recorda que la darrera celebració, que es va fer el 25 de setembre, es va haver d'avançar una setmana perquè coincidia amb el triatló Ironman, que es fa a Calella. Ventura es mostra molt satisfet de la bona rebuda que el festival ha tingut a Santa Susanna i lloa que el municipi turístic “hagi vist l'oportunitat de ser l'escenari d'un esdeveniment internacional amb un ampli ressò”. El director del festival avança que, pel que fa a espais, fer el festival aeri a Santa Susanna “serà fins i tot més fàcil que fer-lo a Mataró”. “Santa Susanna es troba al mig d'una platja recta i neta d'estructures que puguin dificultar l'espectacle”, diu, i hi afegeix que “hi haurà un doble espai on es mouran les naus, un de més central d'uns tres quilòmetres de llarg per a aquelles de velocitat baixa i un de fins a vint quilòmetres per als aparells de velocitat alta”.

Per la seva banda, l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (AiS), va destacar que el ritme de les reunions amb els organitzadors s'intensificarà ara al setembre “per poder treballar amb temps suficient tot el programa”. Malgrat que reconeix que serà difícil que la festa es pugui celebrar al maig, Campolier diu que no hi vol renunciar encara perquè la majoria d'empresaris del sector turístic prefereixen que el festival es faci a començament de temporada.

L'alcalde va dir que la setmana vinent tindrà una reunió amb representants d'Interior per concretar el dispositiu de seguretat que requereix la celebració. Campolier va precisar que l'espai central de la Festa al Cel s'ubicarà des de la riera de Santa Susanna fins a Malgrat.

LA FRASE

Hi ha més disponibilitat dels avions i es recuperaria el calendari d'edicions anteriors
Daniel Ventura
DIRECTOR DEL FESTIVAL FESTA AL CEL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia