Societat

Oci

De 0 a 100 km/h en 1,08 segons

Futuroscope, el parc temàtic de l’audiovisual, permet copilotar el Peugeot del nou vegades campió del món Sébastian Loeb

La instal·lació continua batent rècords de visitants, amb una especial incidència dels catalans

Conviure amb Arthur i els Minimoys, conèixer una història de la humanitat ben estrafolària amb els Rabbids o emular Jules Verne i donar la volta al món en menys de cinc minuts, són algunes de les aventures que el parc temàtic de l’audiovisual Futuroscope, a Poitiers, ha ofert als seus visitants en els darrers anys. Uns visitants, per cert, que no paren d’augmentar fins al punt de fer de Futuroscope el parc temàtic més visitat a França rere de Disneyland París. Però és evident que la realitat virtual havia de donar a un parc temàtic que, a banda de divertir, forma part d’un projecte que, gràcies a un consorci publicoprivat, inclou un polígon d’empreses dedicades a les noves tecnologies, unes noves perspectives. I per això, Sébastian Loeb Racing Experience és la gran novetat d’aquest any.

Es tracta d’una atracció en què els visitants, gràcies a la realitat virtual, podran copilotar el Peugeot 208 WRX de 580 cavalls –que passa, almenys en l’atracció, dels 0 als 100 quilòmetres per hora en 1,08 segons– de Loeb, campió del món de ral·lis en nou ocasions i recordman de victòries, amb 78, d’aquesta especialitat. La nova atracció no només està dotada amb tots els darrers ginys en aquesta tecnologia, 5D i imatges 6K, sinó que a més situarà, en una sola sala, 108 aparells de realitat virtual que funcionaran alhora, cosa que permetrà a l’atracció, que s’ha d’estrenar el 6 d’abril i ha suposat una inversió de 6,5 milions d’euros, rebre fins a 650 visitants a l’hora.

La nova atracció de realitat virtual, que ha suposat un any d’enregistrament cinematogràfic a Alsàcia, no és l’única novetat d’aquest 2018 del parc, que va iniciar temporada dissabte passat. També, per exemple, s’hi projectarà una pel·lícula basada en les imatges que ha enregistrat a l’espai l’astronauta Thomas Pesquet o hi haurà un impactant espectacle de drons portat directament de Las Vegas. A això, cal sumar-hi els Rabbids, Arthur i els Minimoys o Balla amb els Robots, algunes de les atraccions estel·lars dels darrers anys.

El parc manté la seva extraordinària relació amb Catalunya. L’Estat espanyol aporta el 40% dels visitants internacionals al parc i d’aquests, el 55% són catalans. L’any passat, el del 30 aniversari, Futuroscope va batre el rècord de visitants, per quart any consecutiu, arribant als dos milions, i va batre també el rècord de facturació, amb 108 milions. La directora de màrqueting del parc, Laure Mosseron, ha explicat que “l’objectiu és mantenir aquesta fita i cercar, en els propers anys, més visitants internacionals després d’augmentar els francesos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia