Administracions

Clam polític contra la desigualtat a Barcelona

L'oposició critica les polítiques del govern de Xavier Trias perquè considera que augmenten la fractura social

La bretxa entre els barris més rics i els més pobres de Barcelona s'eixampla, com acredita l'informe anual que elabora l'Ajuntament de la capital catalana sobre la renda familiar disponible, i ahir la majoria dels partits de l'oposició van retreure al govern encapçalat per Xavier Trias l'augment de la desigualtat social.

La regidora socialista Carmen Andrés va atribuir la situació a “la disminució de l'activitat econòmica, la forta destrucció d'ocupació i l'augment de la pressió fiscal”, i hi va afegir que “els darrers quatre anys de govern de dretes a Barcelona estan destruint la classe mitjana”. Andrés va destacar la necessitat de crear ocupació i també el “gir social” del pressupost municipal que representa el paquet de mesures que el PSC ha acordat amb el govern a canvi de facilitar l'aprovació dels comptes. El president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, considera, però, que el pressupost pactat pel 2015 “consolida i amplia la fractura social i territorial a Barcelona”, i va proposar un pla de garantia de la cohesió social per injectar recursos en polítiques de regeneració urbana, dinamització econòmica i despesa social als 16 barris amb una renda inferior al 60% de la mitjana.

Des d'ERC, Jordi Portabella va afirmar que calen mesures de xoc –generar llocs de treball– i estructurals –educació i formació–, a més de treballar en la redistribució de la riquesa i l'activitat econòmica a tots els barris. La líder de Guanyem Barcelona, Ada Colau, va afirmar que “les ajudes socials de què presumeix Trias són insuficients i intenten ocultar unes polítiques privatitzadores amb què CiU, lluny de resoldre les causes de la pobresa i la desigualtat, les consolida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia