Societat

Hisenda rectifica i activa la declaració i els manuals en català

Després de les reiterades denúncies que la Plataforma per la Llengua i diversos usuaris particulars han fet els darrers dies de la desaparició del català en diversos tràmits de l'Agència Tributària espanyola, l'organisme públic ha rectificat i ja ofereix el manual de renda i patrimoni en català. En la mateixa línia, també permet que la presentació de la declaració de la renda de 2016 es pugui fer en aquesta llengua. Malgrat això, segons ha informat la Plataforma, l'atenció telefònica en català encara no està disponible.

Fins aquest dimarts al matí, quan un usuari volia fer la declaració de la renda en català a través d'Internet, el sistema li donava un missatge d'error en castellà. Hisenda, a través de Twitter , confirmava als contribuents que per entregar la declaració calia canviar la llengua a la versió castellana. Finalment, avui a mig matí, després de denunciar novament aquesta situació a través de les xarxes socials, Hisenda ha rectificat i ja ha activat l'opció d'entregar la documentació en català. A més, també ha fet públic el manual de renda i patrimoni 2016 en català, publicat el dia 11 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia