Infraestructures i serveis

Oposició veïnal a un gran aparcament de camions

Veïns d’Orriols i Llampaies no volen una macroàrea que tindrà una capacitat per a 1.500 vehicles pesants

L’Ajuntament manté per ara una postura neutra

Els veïns d’Orriols (Bàscara) i de Llampaies s’oposen a la construcció d’un gran aparcament de camions a tocar de la sortida 5 de l’autopista AP-7, entremig dels dos nuclis en una zona d’especial protecció. Es tracta d’un espai tancat de 24 hectàrees, de què 10 estarien reservades exclusivament a vehicles pesants de matèries perilloses. Les altres 14 serien per a la resta de camions i inclourien també serveis com ara restaurant i benzinera. El portaveu dels veïns, Pablo Barba, lamenta que l’Ajuntament doni suport a la iniciativa “només per un rèdit econòmic” i que aquest “sigui l’únic aspecte que interessa al consistori, més enllà de les preocupacions dels veïns”.

Des de l’Ajuntament, però, deixen clar que, ara per ara, la seva postura és “neutra”. L’alcalde, Narcís Saurina, recorda que la decisió és de la Generalitat, precisament perquè es tracta d’uns terrenys d’especial protecció. Explica que, si la Generalitat tomba la iniciativa privada, “no hi ha discussió”, però reconeix que si deixa tirar-lo endavant amb alguns condicionants no hi renunciaran.

Cal recordar que Bàscara és un municipi amb problemes d’endeutament importants, fins al punt que l’Ajuntament va arribar a preguntar als veïns si volien vendre la casa consistorial.

La protesta de fa anys

Un altre dels retrets dels veïns contraris a l’aparcament és que l’Ajuntament va fer una campanya per treure els camions que passaven pel centre del municipi. “És curiós que, fa uns anys, l’Ajuntament intentava evitar els camions, amb el suport dels pobles del costat, i ara ens els posa a nosaltres”, es queixa el portaveu dels veïns Pablo Barba. L’alcalde de Bàscara, Narcís Sauria, però, argumenta que “no té res a veure”, ja que no tenen “res en contra dels camioners”, sinó que, aleshores, es tractava d’un tema de seguretat viària. Precisament, la seguretat és un dels arguments que el mateix Narcís Saurina utilitza per avalar l’aparcament de camions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona