Salut

salut

Diversos actes omplen el Dia Contra el Càncer de Mama

Despleguen un llaç rosa gegant a Girona contra aquesta malaltia i es fan activitats informatives arreu de les comarques

S'insisteix en la importància de participar en programes de cribratge

El desplegament d'un llaç rosa gegant a la plaça Miquel Santaló de Girona, davant l'hotel Carlemany, a càrrec d'un centenar de persones va ser l'acte més vistós dels que es van organitzar ahir arreu de les comarques gironines amb motiu del Dia Contra el Càncer de Mama. L'acte el va organitzar el col·lectiu Mimosa, integrat per dones que han perdut la feina a causa del càncer i que, amb el suport de l'Oncolliga, han engegat un programa de reinserció laboral a través de l'elaboració i la venda de bijuteria i altres productes artesanals. L'AECC-Catalunya Contra el Càncer Girona i la Fundació Oncolliga Girona van programar nombroses activitats, com per exemple les taules informatives per conscienciar de la importància de la prevenció i la detecció precoç de la malaltia. També es va visualitzar el suport a la lluita contra la malaltia amb l'aportació d'ulleres de nou disseny amb el lema “El reflex del nostre suport” i la campanya a les xarxes socials amb l'etiqueta #sumatalrosa. Pel que fa a xerrades, es va organitzar la jornada La mare té càncer. Com comunicar-se amb els nens davant la malaltia, a la Casa de Cultura de Girona, organitzada per AECC-Catalunya Contra el Càncer, i la xerrada Nous temps per al càncer de mama. Del perfil genètic al suport online, organitzada per Oncolliga Girona, a l'hotel Carlemany.

A Palamós també es va formar un llaç rosa humà, i a Ripoll es va fer una encesa d'espelmes en solidaritat amb les afectades per la malaltia i es va penjar una gran llaçada rosa a la façana de l'ajuntament. A Quart van organitzar una xerrada i a Blanes la junta local de l'AECC va instal·lar una taula informativa on es repartien llaços roses i es venien diversos articles per recaptar fons econòmics.

A Figueres, el Dia Contra el Càncer de Mama es va inaugurar a la Casa Empordà una exposició fotogràfica organitzada conjuntament pel Grup Iris i l'Ajuntament de Figueres, i també es va organitzar una conferència.

Un de cada quatre càncers és de mama

Un de cada quatre càncers detectats a la regió sanitària de Girona és de mama, el més freqüent però amb millor pronòstic, segons el Servei Català de la Salut, que hi afegeix que més de la meitat dels casos de càncer de mama s'han diagnosticat gràcies al Programa de Detecció Precoç que impulsa el CatSalut. A la demarcació, la supervivència al càncer de mama és del 87%; per tant, és el quart càncer amb més bon pronòstic als cinc anys. Cada any se'n diagnostiquen 405 casos a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia