Salut

Salut

Cimera de caps de servei per tractar del nou Trueta

La junta facultativa del centre es va reunir ahir de forma extraordinària i es va consensuar un document que aviat es donarà a conèixer

La junta facultativa de l'hospital Josep Trueta de Girona –un òrgan assessor de la direcció mèdica formada pels caps de servei i de secció– va mantenir ahir una trobada de caràcter extraordinari per tractar del nou hospital de referència. A diferència de la trobada que va tenir lloc fa quinze dies per iniciativa d'alguns caps de servei, molts dels quals partidaris de fer el nou Trueta a Salt, la reunió d'ahir va estar convocada per la presidenta de la junta facultativa, la directora mèdica del centre, la doctora Elena Álvarez, i hi va assistir, com a convidat, el doctor Joaquim Casanovas, el gerent únic de l'ICS i de l'IAS. La reunió d'ahir va tenir més quòrum que la de fa quinze dies.

Després d'una reunió llarga, en la qual va haver-hi un debat encès entre els assistents, es va consensuar un document que es farà públic aviat, després de la reunió que els representants de la junta facultativa tindran amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Dijous al vespre, hores abans de la trobada de la junta facultativa, Madrenas va aprofitar la seva intervenció en un acte organitzat pel col·legi de metges per fer una crida perquè metges i institucions vagin a l'una a l'hora d'apostar per la ciutat en la construcció del futur Trueta. Va instar el col·lectiu mèdic a prendre de forma urgent un pronunciament unànime a favor de Girona.

Els temors de metges de Salt

Dins del col·lectiu mèdic no hi ha un pronunciament únic respecte del futur emplaçament del Trueta. Mentre que dins del Trueta hi ha facultatius que veurien bé que el nou hospital de referència s'aixequés a Salt, dins de l'hospital Santa Caterina hi ha un corrent en contra que el nou Trueta es construeixi al costat perquè temen que aquest li acabi fent ombra i els “fagociti”. En aquest cas, sostenen que la marca Santa Caterina, amb molta més antiguitat que la del Trueta, podria acabar diluint-se i desapareixent. Ara per ara, l'únic pronunciament clar que s'ha produït per part dels metges és el de fa dos anys (18 de maig del 2015) per part dels caps de servei i secció del Trueta. Vint-i-vuit dels vint-i-nou caps de secció i de servei del Trueta van signar un manifestar a favor que el nou Trueta es fes a Salt. Algunes veus atribueixen aquest escrit a pressions per part de l'antic gerent, Martínez Ibáñez.

Taltavull fa una crida a “un nou estil de convivència que respecti els drets humans”

La missa de la Sagrada Família, un clam unànime per "la dignitat, superant tota diferència i exclusió"

barcelona
 

Eudald Carbonell: ‘No ens extingirem, perquè ens hibridarem’

Igualada
 
la videoteca

La cara d’aquest nadó mostra l’amor per la seva mare

BARCELONA
 
Moments estel·lars de la Costa Brava
Platja d’Aro

Platja d’or i oblit

Castell- Platja d’Aro
 

Una quarta part de la població de la regió fuma diàriament

manresa
 

Els musulmans es manifesten contra el terrorisme

Barcelona
 

Front contra els incívics que embruten Mataró

mataró
 

Ripoll, entre la indignació, la tristesa i la por

ripoll
 

Montserrat guanya un 12,5% més de turistes fins al juny

monistrol de Montserrat