Salut

El laboratori clínic ha augmentat un 11% l’activitat

L’espai que ocupa des del 2016, al parc hospitalari de Salt, també ha permès assumir proves més complexes

La ubicació del laboratori clínic al parc hospitalari de Salt ha permès incrementar l’activitat un 11%. Al maig farà tres anys del polèmic trasllat de l’hospital Trueta de Girona al parc hospitalari de Salt, on les instal·lacions van guanyar en espai i en modernitat. El canvi ha fet possible passar de les 6.025.980 proves efectuades en tot el 2015 a 6.695.733 l’any passat, la qual cosa suposa un creixement d’un 11,11%. I el nombre de mostres analitzades ha passat de 656.143 mostres a 726.653 en tres anys (un 10,74%). Així mateix, l’índex de complexitat de la cartera de serveis del laboratori ha augmentat fins al 21%. El fet de disposar de més espai ha permès incorporar noves tècniques que abans no es podien oferir, com ara les proves de genètica. Aquest mes, el servei ha renovat el certificat de qualitat ISO 9001:2015 amb molt bons resultats.

En un dia qualsevol, en aquest laboratori es duen a terme anàlisis a uns 3.000 pacients, amb una mitjana de 7.000 mostres diàries (que suposen unes 29.000 proves processades). En aquestes instal·lacions hi treballen 94 professionals.

El servei fa activitat per a l’ICS Girona (del Trueta i dels 27 equips d’atenció primària), l’IAS (de l’hospital de Santa Caterina i dels tres equips d’atenció primària) i també per a l’hospital de Campdevànol.

En els pròxims mesos es renovaran els sistemes informàtics del laboratori. Això permetrà millorar la integració dels tres laboratoris que formen el laboratori clínic territorial (el de Salt, el del Trueta, on queda un laboratori d’urgències, i el de Campdevànol). I facilitarà el suport remot i a temps real des del Trueta de les proves urgents de Campdevànol i de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós