Salut

Coronavirus

Moderna iniciarà al juliol la fase final de l’estudi de la seva vacuna contra la Covid-19

Unes 30.000 persones participaran en la tercera fase de l’assaig

La biotecnològica preveu manufacturar entre 500 i 1.000 milions de dosis a partir del 2021

La companyia biotecnològica Moderna ha anunciat aquest dijous que al juliol arrencarà la tercera i última fase de l’estudi de la seva vacuna contra la SARS-CoV-2 (Covid-19), en la que participaran unes 30.000 persones. Amb aquest fàrmac espera evitar casos simptomàtics del coronavirus, prevenir l’aparició de casos severs de la malaltia perquè no hagin d’acudir a l’hospital i prevenir la infecció.

En un comunicat, l’empresa amb seu a Cambridge (Massachusetts, EUA) ha assegurat que podria manufacturar entre 500 i 1.000 milions de dosis de la vacuna a l’any a partir de 2021 després d’arribar a un acord de col·laboració amb la farmacèutica suïssa Lonza, amb la qual també s’ha garantit les dosis necessàries per completar l’estudi.

La biotecnològica va finalitzar el mes passat la fase dos de l’estudi amb 300 adults, que van rebre almenys una injecció, i ara es prepara per llançar la fase tres el mes vinent de la mà de l’Administració de Medicaments i Alimentació (FDA) dels EUA i de l’Institut Nacional d’Alèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID).

“En base als resultats de l’estudi de fase 1, s’ha triat el nivell de dosi de 100 micrograms (µg) com el nivell òptim per maximitzar la resposta immunològica i minimitzar les reaccions adverses”, assenyala Moderna a la nota.

El cap mèdic de la companyia, Tal Zaks, ha assegurat que estan compromesos a avançar en el desenvolupament clínic de la vacuna “el més ràpid i segur que sigui possible” per demostrar la capacitat del fàrmac per reduir els riscos de la Covid-19.

Moderna a subratllat que tots els participants en l’assaig seran monitoritzats durant almenys 12 mesos.

Després de l’anunci, la biotecnològica ha experimentat un ascens a la borsa de fins al 6%. Al llarg d’aquest any la companyia s’ha revalorat en més d’un 220% a Wall Street.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia