Salut

SALUT

L’onada de virus respiratoris força a mitja dotzena d’hospitals a reprogramar operacions no urgents

Mitja dotzena d’hospitals catalans, com a mínim, s’han vist obligats a modificar l’activitat quirúrgica no urgent suspenent intervencions agendades o no programant-ne de noves per fer front a la pressió assistencial a causa de l’onada de contagis de grip i covid. Segons recull l’agència Efe, l’elevada incidència dels dos virus manté la tensió a les urgències: els CUAP -urgències de l’atenció primària- atenen més de 5.000 visites diàries de mitjana i els hospitals, més de 10.000.

L’Hospital de Palamós ha estat un dels primers a suspendre intervencions per centrar-se en l’atenció que no requereix ingrés davant del pic registrat de malalties respiratòries, que ha portat a incrementar el nombre de llits fins a 133, la màxima capacitat. Altres hospitals catalans no suspenen cirurgies ja programades, però modulen les agendes per adaptar-se a la nova situació i evitar més ingressos. És el cas de l’Hospital del Mar de Barcelona, el Parc Taulí de Sabadell, el de Mataró o el municipal de Badalona (BSA), tots a la demarcació de Barcelona, segons confirmen fonts hospitalàries i sindicals.

En la majoria dels casos, es deixen de programar noves intervencions no urgents que requereixin un ingrés posterior a planta o a l’UCI, per tal de disposar de llits per atendre la demanda que arriba a urgències pels virus respiratoris i que poden requerir hospitalització. També s’han donat casos de reprogramació d’intervencions per malaltia respiratòria del pacient mateix. Tot això pot arribar a tensionar encara més algunes llistes d’espera.

D’altra banda, a l’Hospital Josep Trueta de Girona i altres centres de les comarques gironines s’estan substituint intervencions que requereixen ingressos per altres que no en requereixen i això permet alliberar llits per atendre els pacients amb infeccions respiratòries, segons el gerent de la regió sanitària de Girona, Jaume Heredia. Finalment a Lleida, l’Hospital Arnau de Vilanova també ha confirmat la pressió assistencial provocada per l’allau de visites a urgències per malalts afectats pels virus respiratoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot