Ciència

ciència

Estrenen l'obra de mecenatge científic més gran de l'Estat

El CEK acull 400 investigadors del Clínic, UB i CSIC

La Fundació Esther Koplowitz ha aportat 15 milions d'euros

Més de 400 investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona, la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques del CSIC treballaran a partir d'ara en les modernes instal·lacions del Centre Esther Koplowitz (CEK), construït en una parcel·la de 3.000 metres quadrats del carrer Rosselló, a tocar de l'Hospital Clínic.

La construcció i equipament del nou centre suposen una inversió total de més de 60 milions d'euros. La Fundació Esther Koplowitz aporta a aquest projecte una donació de més de 15 milions d'euros, la iniciativa de mecenatge per a un centre de recerca científica més important realitzada fins ara al conjunt de l'Estat espanyol. El CEK compta també amb la participació de la Generalitat, el govern central i tres mecenes privats més (Fundació Privada Cellex, Acció Sardà Farriol i Laboratoris Esteve).

L'edifici del CEK disposa de planta baixa, planta altell i cinc plantes amb una superfície total de 6.500 metres quadrats, a més de tres plantes subterrànies. Les noves instal·lacions facilitaran el treball científic en àrees com la diabetis, obesitat, oncologia i immunologia.

El president de la Generalitat, José Montilla, que va presidir ahir –al costat de la ministra Cristina Garmendia– la inauguració del nou centre, va destacar que el CEK suposa un important “pas endavant per a la ciència i la salut”. Montilla va recordar que el nou centre aprofitarà i potenciarà el treball que realitzen els experts de l'Hospital Clínic, la UB i el CSIC. D'altra banda, el president de la Generalitat va donar el seu suport al tractament favorable que la nova llei de la ciència concedirà a les accions de mecenatge.

El ministeri premiarà els millors centres

La ministra Cristina Garmendia va aprofitar la seva participació en la inauguració del CEK per presentar a Barcelona el nou programa Severo Ochoa d'incentius per als millors departaments, fundacions o instituts públics de recerca de l'Estat (una iniciativa anunciada a Madrid el 20 de setembre). El nou sistema d'acreditació es posarà en marxa el 2011 i premiarà fins a 40 centres de recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.