Educació

El pla educatiu de Salt inclou més d’un centenar d’accions

En l’últim any i mig, el consistori, les AMPA, directors dels centres i entitats han treballat en la seva elaboració

Una mirada que parteix de l’actualitat i que posa la vista, almenys, fins al 2025. És la vigència amb què, des de Salt, s’ha plantejat una llarga llista d’accions per millorar i reforçar l’àmbit educatiu a la vila. El document està previst que s’aprovi en el ple municipal d’avui. És un projecte important de ciutat, ja que en l’elaboració del seu contingut han treballat, durant l’últim any i mig, múltiples agents. Ha estat una tasca col·lectiva i una suma d’idees, en la qual han pres part tècnics i representants polítics de diferents àrees de l’Ajuntament; els directors i directores dels centres acadèmics, i SalT’educa. Dins d’aquesta plataforma ciutadana hi ha membres de les AMPA (tant de primària com de secundària) i del tercer sector, com ara entitats.

El pla s’estructura en cinc eixos. Inclouen en el seu conjunt 11 línies d’actuació, 37 objectius i 111 accions. El primer eix és “trencar les lògiques de la segregació escolar i social a Salt per assolir l’èxit educatiu per a tothom”. En el camí per aconseguir-ho es preveu millorar les condicions d’escolarització de l’alumnat dels centres públics. Aquest objectiu implica, entre altres coses, dignificar els espais escolars, accelerar la construcció dels edificis pendents i contemplar la posada en marxa d’un quart institut.

També s’aposta per reduir a primària i a secundària les ràtios d’escolarització per poder atendre i gestionar millor la diversitat a les aules, i teixir més aliances entre els centres i les institucions de prestigi en el món educatiu, cultural i científic de l’entorn.

Un altre eix és l’educació 360; és a dir, a temps complet. Un dels revulsius és fer de les activitats artístiques un dels trets d’identitat de l’educació de Salt, tot creant un lligam més fort entre els projectes dins i fora de les classes. A banda, es faran més visibles les trajectòries d’èxit de molts alumnes perquè siguin un referent positiu i un bon estímul per als infants i adolescents.

Es potenciarà Salt com a vila acollidora i educadora; s’ampliarà la borsa de traductors en els serveis i equipaments; s’incrementaran els espais amb funció de centre cívic, i s’engegarà una campanya de comunicació per fer arribar el pla a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.