Societat

Unes 300 persones es manifesten a Badalona contra la pobresa energètica

El veïns de Sant Roc recorden les víctimes de l’incendi del 5 de gener en què van morir tres persones

Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat pels carrers de Badalona aquesta tarda per denunciar la precarietat habitacional i la pobresa energètica. Convocats per diverses entitats ciutadanes com Plataforma Sant Roc Som Badalona i PAC Badalona, els manifestants s’han concentrat primer davant l’edifici que es va incendiar el passat 5 de gener , a l’avinguda Marquès de Mont-roig, i on van morir tres persones.

La principal hipòtesi de l’origen del foc -que va començar al voltant de les nou del matí a la planta baixa de l’edifici i es va propagar als pisos superiors a través de l’escala- és una sobrecàrrega elèctrica a la primera planta, on la llum estava punxada i els llogaters ocupaven el pis de forma irregular.

“Rebutgem la demagògia i les mentides que senyalen com a culpables a les pròpies persones afectades, aquelles que més pateixen, que són víctimes d’un sistema que les obliga a malviure i no els facilita sortir de la pobresa. Per la convivència en el barri. Badalona som tots i totes”, diu el manifest que s’ha llegit davant l’immoble incendiat fa una setmana.

“L’habitatge i els subministraments energètics [...] no poden ser un privilegi per a uns quants, sinó un dret per a tothom”, sentencia el text, que demana a les companyies elèctriques que destinin “la inversió i el manteniment adequat per garantir una xarxa segura i que cobreixi les necessitats del veïnat”.

Així, la manifestació, que encapçalava el lema La pobresa mata, ha volgut retre homenatge a les víctimes i els ferits i “denunciar que la precarietat a la qual ens tenen sotmesa la classe governant juntament amb els poders econòmics provoquen aquests tràgics successos”, segons han assegurat representants de la Coordinadora d’Habitatge de Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia