Educació

universitats

erasmus

Els xinesos són el grup forà més nombrós a la UdL

Després de deu anys de relacions amb universitats xineses, per primera vegada aquesta nacionalitat ocupa el primer lloc en nombre d'estudiants estrangers a Lleida

81 alumnes europeus faran l'Erasmus a Lleida

Des de l'any 2005 la UdL i la Universitat de Tianjin col·laboren

L'aposta que ha fet la Universitat de Lleida (UdL) per establir lligams amb universitats xineses i crear especialitats sobre la cultura i la llengua xineses està donant fruits. Dels 184 alumnes de mobilitat que han començat el curs 2016/2017 a la UdL, els alumnes provinents de la Xina són el grup més nombrós. En total, són 34 els estudiants d'aquesta nacionalitat que estaran aquest primer quadrimestre cursant estudis a la UdL, segons les dades de l'Oficina de Relacions Internacionals de la UdL.

La presència d'alumnes xinesos a la UdL és una conseqüència de les relacions que des de fa deu anys ha anat establint la universitat lleidatana amb universitats del país asiàtic. L'any 2005 la UdL i la Universitat de Tianjin van acordar la creació d'un diploma propi d'estudis hispànics que s'imparteix a la Xina i que cada any registra una vintena d'alumnes. Fins al curs passat l'havien cursat 230 alumnes. Paral·lelament, a Lleida es va crear la càtedra d'estudis asiàtics, que ofereix cursos de grau i de postgrau a Lleida relacionats amb la llengua i la cultura xineses, entre els quals hi ha el doble grau d'estudis xinesos i hispànics, que es pot cursar de manera independent o conjuntament amb el grau de filologia hispànica de la UdL.

Incloent-hi els 34 alumnes xinesos que s'han matriculat aquest quadrimestre a la UdL, hi ha un total de 184 alumnes de mobilitat que han començat el curs 2016/2017 a la Universitat de Lleida (UdL). És una xifra pràcticament idèntica a la del setembre de 2015, segons les dades de l'Oficina de Relacions Internacionals. Provenen de 22 països d'Europa, Amèrica, l'Orient Mitjà i Àsia. És la primera vegada que l'alumnat xinès se situa com el col·lectiu més nombrós, amb 34 joves. El segon grup el formen els 33 alumnes de Mèxic. La UdL també rep aquest primer quadrimestre joves de punts tan diversos com ara l'Afganistan, la República de Corea, Hong Kong, Xile o Bangladesh; d'altra banda, també n'hi ha 8 de diferents localitats de l'Estat espanyol, mercès al programa Sicue.

Per centres, la Facultat de Lletres és la que acull el major nombre d'alumnes forans: 59. La segueixen l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, amb 30, i l'Escola Politècnica Superior, amb 24 alumnes. La Facultat de Medicina rep 21 alumnes, i la de Dret, Economia i Turisme, 18. Completen la llista l'Inefc-Lleida, centre adscrit a la UdL, amb 12 estudiants de mobilitat en aquest primer quadrimestre; la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, amb 11; la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, amb 8, i l'Escola Universitària de Relacions Laborals, amb 1.

La majoria d'aquest alumnat, 81 nois i noies, arriben a Lleida gràcies al programa Erasmus (72 Erasmus Estudis, 6 Erasmus Mundus i 3 Erasmus KA107) i al programa de Mobilitat de la UdL (61). El diploma d'estudis hispànics també aporta un bon gruix d'estudiants xinesos (31).

Cursos de català previs

L'alumnat de mobilitat ha rebut els certificats dels cursos de català inicial que han cursat aquests dies i han pogut gaudir d'una actuació de la Coral Unicorn de la UdL i de la colla castellera Los Marracos. Dijous passat se'ls va oferir també un acte de benvinguda al rectorat.

LA XIFRA

184
estudiants
estrangers han començat el curs 2016/17 a la UdL a través del programa de mobilitat.

Increment d'Erasmus a tot Catalunya

El nombre d'estudiants que participen en el programa de mobilitat europeu Erasmus ha crescut un 37% en les universitats catalanes durant els últims cinc cursos. Concretament, el nombre d'alumnes que vénen a Catalunya en el marc del programa Erasmus van augmentar un 37,3% des del curs 2010/2011, en què van venir 3.127 estudiants, fins al 2014/2015, quan van fer una estada a Catalunya un total de 4.224 alumnes. Per nacionalitats, els universitaris italians són els que més vénen, seguits d'alemanys, francesos, anglesos i holandesos, segons les dades difoses la setmana passada pel secretariat d'Universitats i Recerca de la Generalitat.

Pel que fa a l'increment d'estudiants catalans que han marxat fora els últims cinc cursos, el percentatge és similar, un 36,8%. El curs 2010/2011 es van desplaçar fins a alguna universitat europea 3.088 universitaris de Catalunya, mentre que el 2014/2015 la xifra va augmentar fins als 4.224. A més, un total de 639 universitaris catalans van fer pràctiques a l'estranger durant el curs 2014/2015, un 174,2% més que els que sortien el curs 2010/2011, en què n'hi va
haver 233.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses