Educació

ramaderia

ESTUDIS

L'institut Mollerussa, seu de nous estudis ramaders

Una trentena d'alumnes han iniciat aquest cicle de formació professional, que s'ofereix per primer cop a Catalunya

El centre ha registrat enguany una xifra rècord de matriculats, vora 700

Una trentena de persones han començat aquesta setmana el nou cicle de grau superior de ramaderia i assistència en sanitat animal, que per primer cop s'imparteix a l'institut Mollerussa. Aquest centre és, juntament amb l'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer, l'únic de Catalunya que ofereix aquesta formació de caire professional.

L'interès que el nou cicle ha generat entre els estudiants ha fet que l'institut hagi atret alumnes d'arreu del país. Així, en una mateixa classe n'hi ha que vénen de les comarques de Girona; altres de Vic o l'àrea de Barcelona, i també de la zona de Tarragona, a banda dels provinents de la plana de Lleida. A més, hi ha una dotzena d'inscrits més que han quedat en llista d'espera.

“A casa ens dediquem al sector primari i tenia pensat muntar una granja de vedells, i vaig pensar que el cicle seria una bona oportunitat”, va explicar un dels alumnes, Robert Giron, que ve d'Alcoletge. Per la seva banda, la Berta Mascarill, que és de Terrassa, va dir que el seu interès per aquesta formació ve arran del seu amor pels animals. “M'agradaria trobar un futur en aquest sector i poder treballar d'això”, hi va afegir.

El nou cicle dóna resposta a una demanda que, des de fa anys, l'institut havia posat damunt la taula i que, finalment, ha atès el Departament d'Ensenyament. El director del centre, Antoni Reig, va explicar que aquesta formació, que té una durada de dos anys acadèmics, servirà per donar sortida a un perfil professional nou a Catalunya però que ja existeix en altres països com ara els Estats Units. Entre altres funcions, va dir que els estudiants podran exercir de visitadors d'explotacions. “Es tracta de formar persones que, per exemple, puguin treballar en clíniques veterinàries com a ajudants o acompanyants dels veterinaris”, va assenyalar el director.

El nou cicle de grau superior arriba en un bon moment per a l'institut Mollerussa –especialitzat exclusivament en la formació professional–, que, segons Reig, s'ha convertit en un centre “de moda”. De fet, en el conjunt de la seva oferta formativa, el centre té uns 700 alumnes, fet que el converteix en un dels que més en tenen a la demarcació de Lleida. “És una situació sorprenent i un indicador que la formació professional en aquest país tira endavant perquè la gent hi opta”, va ressaltar.

A més, per primer cop, el centre ha hagut de deixar en llista d'espera gairebé un centenar de persones. Aquesta situació contrasta amb la de cursos anteriors, en què també omplien pràcticament la totalitat dels cicles de formació professional que oferien però la llista d'inscrits que no podien atendre era molt més reduïda.

El sector agroalimentari és, ara per ara, el que disposa de més oferta formativa a l'institut Mollerussa. A banda del nou cicle de ramaderia, també n'hi ha d'altres de dedicats a la producció agropecuària, la jardineria, la gestió forestal i el paisatgisme. El centre també imparteix estudis dels àmbits de l'administració d'empreses, les indústries extractives, les activitats físiques i esportives, el transport i manteniment de vehicles, els serveis socioculturals i a la comunitat, i els ensenyaments especials.

El director de l'institut va dir que en alguns dels cicles troben que “hi ha una oferta de feina superior a la demanda dels estudis”. En aquest sentit, va citar com a exemples els sectors de la maquinària industrial i la logística, entre d'altres. Reig també va destacar la bona voluntat de l'empresariat de la zona de Mollerussa i el seu entorn a l'hora de col·laborar amb el centre, ja sigui a través d'estades de pràctiques ja sigui a través de la borsa de treball o, fins i tot, contribuint amb materials que han d'emprar els estudiants.

LA XIFRA

700
estudiants
cursen enguany algun dels cicles de formació professional que imparteix l'institut Mollerussa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona