Educació

educació

barracons

L'Hospitalet estarà lliure de les escoles en barracons

Ensenyament preveu treure a subhasta els projectes per construir les noves Ernest Lluch i Paco Candel l'any vinent

Es desencalla per fi la construcció de les escoles Ernest Lluch i Paco Candel, que han de substituir les instal·lacions que ara estan en barracons a l'Hospitalet. Un conveni signat ahir per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, recull el compromís de la Generalitat de treure a subhasta la construcció de l'Ernest Lluch, en barracons des de fa sis anys, abans que acabi el 2017 i d'encarregar durant l'any vinent la redacció del projecte per al nou edifici de la Paco Candel.

L'alcaldessa no va aventurar la data d'inici d'obres; però, si no hi ha cap entrebanc, el primer dels centres es podria començar a construir el 2018. “L'important de les obres és que comenci el procés”, va valorar la consellera d'Ensenyament.

El conveni entre les dues administracions preveu també elaborar un pla per abordar de manera urgent la reforma de cinc centres educatius que estan molt envellits. Es tracta de les escoles Frederic Mistral, Milagros Consarnau, Bernat Metge, Busquets i Punset i Joaquim Ruyra.

Tant Marín com Ruiz van insistir en la voluntat de treballar conjuntament per l'educació, una política “que posem al centre de la nostra acció”, segons l'alcaldessa, que va advertir que, malgrat el bon clima de col·laboració, l'Ajuntament continuarà insistint en el fet que Ensenyament millori el finançament de les escoles bressol.

Les dues administracions s'han compromès així mateix a elaborar un mapa de necessitats pel que fa a l'educació especial i a crear una taula mixta per planificar la formació professional a la ciutat.

També es recull la voluntat d'atendre els alumnes de famílies més vulnerables i de prioritzar els recursos de les escoles d'alta complexitat, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia